Για χρήση στο σπίτι αναφέρομαι άλλο η επαγγελματική χρήση για την οποία εξάλλου είναι φτιαγμένη.
Αν δεν θέλεις τον ατμό υπάρχουν καλύτερες επιλογές για το σπίτι σε αυτή την τιμή.
Wega mininova
- Jazz
- Δημοσιεύσεις: 1084
- Εγγραφή: Κυρ Ιουν 12, 2016 4:12 pm
- Όνομα: Σταυριάνα
- Μηχανή:: Lelit PL41 PLUST PID
- 2η Μηχανή:: V60Hario,Bonavita
- Μύλος:: Compak E10 ON DEMAND
- Οι καφέδες μου:: Specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Wega mininova
Όπα. Βλέπω σύγχυση εδώ. Μια καλή μηχανή (+ καλός μύλος κλπ κλπ), σου δίνει τη δυνατότητα για καλό καφέ. Τέλος. Με γάλα ή χωρίς. Η βάση σου είναι κοινή: ο Espresso. Άπαξ και έχεις καλό espresso, έχεις (ουσιαστικά) καλό καφέ. Τώρα πώς θα τον 'σερβίρεις' (aka παραλλαγές), δεν έχει σχέση με τη μηχανή. Αν θα τον κάνεις lungo, americano, freddo espresso, freddo cappucino, machiatto, latte, cappuccino [...], είναι δικό σου θέμα. Η μηχανή, χοντρικά, είναι ... "υπεύθυνη" για τα 'λίγα' gr του ροφήματος espresso + καλό ακροφύσιο (ισχύς, μη υγροποιημένος ατμός κλπ), έτσι ώστε να φουσκώνεις εύκολα/γρήγορα (σε dual boiler).akapsalakis έγραψε:Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο αυτό; γιατί κάνει μόνο για καφέ με γάλα; για fredo δεν κάνει; με ενδιαφέρει για μικρό εστιατόριο που δεν έχει πολύ χώρο για μεγαλύτερη μηχανή.
Ο Artisti, δεν είπε αυτό:
με τη λογική ότι η μία είναι καλή μηχανή μόνο "για γάλα" και η άλλη μόνο για espresso. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Δε στέκει. Εννοεί, πως η WEGA είναι αρκετά ογκώδης (με όλα τα παρελκόμενα), και για σπίτι, 'εγκρίνεται' πρακτικά μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει πολύ γάλα (άρα διπλό μπόιλερ, ευκολία με ατμό). Ειδάλλως, είναι καλύτερα να κοιτάξει μια Lelit ή Unica, όπου έχεις single boiler, και εστιάζεις σε "μη γαλακτερούς" καφέδες, αλλά έχεις άλλα (+). Από χώρο, συντήρηση, ευκολία, τιμή αγοράς κοκ.Αν μιλάμε για αυτήν και αν πίνεις μόνο καφέδες με γάλα οκ // Αν πίνεις καφέδες χωρίς γάλα καλύτερα μια Lelit ή μια Unica.
EDIT: Όταν δε βλέπεις στη νέα σελίδα του νήματος ότι υπάρχει απάντηση, και γράφεις κατεβατό...
Χαχα, σόρρυ Γιώργο, δεν είχα δει ότι απάντησες!