Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
smile56
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 10, 2017 4:33 am
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: BEZZERA MAGICA
2η Μηχανή:: FRANCIS FRANCIS X7.1
Μύλος:: Mazzer sj
Τοποθεσία: Βολος

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από smile56 » Δευ Σεπ 11, 2017 2:27 pm

Σωστος καφες σημαινει ,κατα την αποψη μου ,εκχυληση χωρις προσθετα Το οτι μαθαμε να πινουμε καφε με οποιες αλλες προσμιξεις απο οξειδια μεταλλων, χλωρια, αλατα και οτιδηποτε αλλο αυτο δεν συναπαγετε τελειος καφες αλλα ουτε και τελεια εκχυληση καφε απλα γνωρισαμε μια γευση και την θεωρουμαι τελεια μαζι με ολα τα προσθετα. Εαν καποιος για πρωτη φορα και επειτα στην συνεχια προσθετει καποιες σταγονες στεβια θα παρει μια γευση εντονη απο λιωμενη σοκολατα υγειας στο στομα του εαν καποια στιγμη τις αφαιρεσεις τοτε θα πει οτι ο καφες δεν ειναι τελειος Εκχυλιση ειναι η μεταφορά μιας ουσίας από μια φάση στην οποία βρίσκεται σε μια άλλη υγρή φάση χωρις προσθετα

smile56
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 10, 2017 4:33 am
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: BEZZERA MAGICA
2η Μηχανή:: FRANCIS FRANCIS X7.1
Μύλος:: Mazzer sj
Τοποθεσία: Βολος

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από smile56 » Δευ Σεπ 11, 2017 4:00 pm

Το οτι το αλουμινιο ειναι ενοχο για πολλα αυτο δεν επιδεχετε αμφισβητηση ,εκτος εαν εισαι δημοσιο η βιομηχανια η εμπορος

Άβαταρ μέλους
tasosonic
Δημοσιεύσεις: 168
Εγγραφή: Τετ Ιαν 22, 2014 12:20 am
Όνομα: Τάσος
Μηχανή:: Lelit PL41 PlusT Pid
Μύλος:: Mazzer SJ
Τοποθεσία: Κοζάνη

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από tasosonic » Τρί Σεπ 12, 2017 3:03 am

smile56 έγραψε:Σωστος καφες σημαινει ,κατα την αποψη μου ,εκχυληση χωρις προσθετα Το οτι μαθαμε να πινουμε καφε με οποιες αλλες προσμιξεις απο οξειδια μεταλλων, χλωρια, αλατα και οτιδηποτε αλλο αυτο δεν συναπαγετε τελειος καφες αλλα ουτε και τελεια εκχυληση καφε απλα γνωρισαμε μια γευση και την θεωρουμαι τελεια μαζι με ολα τα προσθετα. Εαν καποιος για πρωτη φορα και επειτα στην συνεχια προσθετει καποιες σταγονες στεβια θα παρει μια γευση εντονη απο λιωμενη σοκολατα υγειας στο στομα του εαν καποια στιγμη τις αφαιρεσεις τοτε θα πει οτι ο καφες δεν ειναι τελειος Εκχυλιση ειναι η μεταφορά μιας ουσίας από μια φάση στην οποία βρίσκεται σε μια άλλη υγρή φάση χωρις προσθετα
Smile τι γράφεις ρε φιλε;; Ποιος έμαθε να πίνει καφέ με αλλες προσμίξεις;;; Θα σε συμβούλευα να εκφέρεις άποψη για τον εαυτό σου! Εν τω μεταξύ εχει ξεφύγει η συζήτηση! Για να καταλάβω προσπαθείτε να θάψετε την παλιά classic για να δικαιολογήσετε την επιλογή της νέας που κάνατε ορισμένοι;; Ελεοοοςς :priest:

smile56
Δημοσιεύσεις: 36
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 10, 2017 4:33 am
Όνομα: Νικος
Μηχανή:: BEZZERA MAGICA
2η Μηχανή:: FRANCIS FRANCIS X7.1
Μύλος:: Mazzer sj
Τοποθεσία: Βολος

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από smile56 » Τρί Σεπ 12, 2017 8:26 am

tasosonic έγραψε:
Smile τι γράφεις ρε φιλε;; Ποιος έμαθε να πίνει καφέ με αλλες προσμίξεις;;; Θα σε συμβούλευα να εκφέρεις άποψη για τον εαυτό σου! :priest:

tasosonic Θα σε συμβούλευα να ξαναδιαβάσεις τι γραφω ,γιατι δεν εχεις καταλάβει εαν κατι δεν καταλαβαίνεις ζητα διευκρινίσεις. Ολοι μηδενός εξαιρουμένου παγκοσμίως πινουν καφε με προσμίξεις εκτος και εαν υπάρχει μηχανή παραγωγής εσπρεσσο γυάλινη, η με επένδυση γυαλιου σε ολη την διαδρομή του νερου και με νερο δις απεσταγμένο.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από Christos » Τρί Σεπ 12, 2017 9:31 am

Η εκχύλιση του καφέ γίνεται με προδιαγραφές πόσιμου νερού και όχι καθαρού ως ουσία/χημική ένωση. Οπότε κατά την γνώμη μου ο όρος "προσμείξεις" για χημικά στοιχεία και ενώσεις που είναι επιθυμητή η παρουσία τους και υπάρχουν με φυσικό τρόπο στο πόσιμο νερό πιο πολύ μπερδεύει την συζήτηση. Είναι πιο δόκιμος εάν αναφέρεται σε μη επιθυμητές ουσίες.

Δεν κάνουμε αναλυτική χημεία για να απαιτείται απιονισμένο ή απεσταγμένο νερό ώστε να πάρουμε την χ ουσία απομονωμένη από την μία φάση σε άλλη. Ο εσπρέσο είναι έτσι κι αλλιώς ένα πολυφασικό μείγμα πολλών ουσιών άλλωστε.

Επιπρόσθετα, δοκιμές που έγιναν για την παρασκευή καφέδων με υπερκάθαρο νερό δεν ικανοποίησαν ως προς το αποτέλεσμα.

Σχετικά με το αλουμινένιο μπόιλερ των παλιών, καλών και πραγματικών Gaggia δεν θα το σχολιάσω. Έχει συζητηθεί, όταν δεν είχαμε ούτε μηχανές ακόμα εδώ στο forum και πλέον η συζήτηση κουράζει. Υπάρχουν επιλογές μηχανών, πάμπολλες πλέον, και ο καθένας ανάλογα με αυτό που πιστεύει ή την φοβία του ας πράξει κατά το δοκούν.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

lamprost
Δημοσιεύσεις: 29
Εγγραφή: Τετ Δεκ 31, 2014 6:06 pm
Μηχανή:: Gaggia Classic 2014
Μύλος:: GRAEF CM800

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από lamprost » Τρί Σεπ 12, 2017 12:32 pm

Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει μελέτη που ενοχοποιεί το αλουμίνιο καλό θα ήταν να μας δωθεί ένα link για να τη δούμε κι εμείς και να κανονίσουμε την πορεία μας.
:ban:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από Christos » Τρί Σεπ 12, 2017 12:51 pm

Και ποια θα πρέπει να είναι τα επιστημονικά κριτήρια κάποιου για να καταλάβει σε τι αναφέρεται μια ερευνητική δημοσίευση και πως θα μπορέσει να την αξιολογήσει για τα γραφόμενα της; Κυκλοφορούν χιλιάδες "επιστημονικά" άρθρα που ως επί το πλείστον είναι μπούρδες.
Πάντως μερικά ποστς πριν, μπορείς να δεις σχετικό link σε περιοδικό που δεν θα το έλεγες και Lancet. Δημοσίευση, όχι research αλλά review που έχει μάλιστα και ορθογραφικά λάθη. :down:
Οι πλειοψηφία του κόσμου λόγω έλλειψης κατάλληλης επιστημονικής γνώσης είναι ευάλωτος σε επιστημονικοφανείς δημοσιεύσεις. Εδώ ο άλλος έπεισε χιλιάδες κόσμου, ότι το νερό της βρύσης είναι θανατηφόρο! Τι να λέμε τώρα;
https://en.wikipedia.org/wiki/Dihydrogen_monoxide_hoax

Το νερό του δικτύου είναι χλωριωμένο. Ο δισθενής χλωριούχος χαλκός είναι τοξικός στο νερό σε συγκεντρώσεις μεγαλύτερες από 5ppm. Γι αυτό, όποιος έχει μηχανές με ορειχάλκινο boiler, κατά προτίμηση HX ή DB, να μου την στείλει δωρεάν άμα θέλει την υγεία του. :lol:

Τέλος δεν χρειάζεται κανένα ban. Άλλαξα τον κανονισμό. Ψάξτε, διαβάστε και πιστέψτε ό,τι θέλετε. Φόρουμ ενηλίκων είμαστε. Εμένα δεν με αφορά το θέμα, γιατί η Silvia δεν έχει αλουμινένιο boiler αλλά και γιατί στην Ευρώπη (σε αντίθεση με Αμερική) οι αγαπημένες Baby και Classic με αλουμινένιο boiler δεν διατίθενται πλέον.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

ellenikus
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2015 3:22 pm
Όνομα: GEORGIOS
Μηχανή:: Lelit Plus PID/
2η Μηχανή:: elektra microcasa
Μύλος:: eureka mignon
2ος Μύλος:: COMPAK K3
Οι καφέδες μου:: tigrato

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από ellenikus » Τρί Σεπ 12, 2017 1:57 pm

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/8 ... 68/related
Υπαρχουν χιλιαδες αρθρα στο pubmed.Μου φαίνεται οτι τελικά η καλύτερη επιλογη εαν καποιος εχει τετοιες ανησυχιες ειναι η silvia νεο μοντελλο στην οποια η ιδια η εταιρια πιστοποιεί οτι δεν εχουν χρησιμοποιηθει βαρεα μεταλλα στο μποιλερ και η bezzera unica η οποια εαν δεν κανω λαθος εχει μποιλερ απο ανοξειδωτο ατσαλι με εξωτερικη μονωση.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 8794
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από Christos » Τρί Σεπ 12, 2017 2:14 pm

Χιλιάδες δεν υπάρχουν Γιώργο γιατί πολλοί συγγραφείς μπερδεύουν τις διαφορετικές μορφές του Αλουμινίου και τον τρόπο/ους πως γίνεται η εισχώρηση του στο σώμα.
Άλλο μεταλλικό Αλουμίνιο μόνο του, άλλο ως οξείδιο, άλλο ως άλας, άλλο ως συμπλοκή οργανική ένωση και πάει λέγοντας. Επίσης άλλο ή είσοδος του να γίνεται από το αναπνευστικό, άλλο από το γαστρεντερικό και άλλο από απορρόφηση από το δέρμα.
Επίσης όπως πολύ καλά γνωρίζεις, η συγκέντρωση μιας ουσίας, σε κάποιο τρόφιμο, στα φάρμακα κτλ καθορίζει την δοσολογία που αυτή θα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για τον άνθρωπο, οπότε βάση των παραπάνω μπορείς να μου βρεις πόσο αλουμίνιο και σε τι μορφή θα υπάρχει σε έναν διπλό espresso των 50ml; Γιατί εάν δεν βρεθεί καθόλου αλουμίνιο γιατί πράγμα μιλάμε;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

ellenikus
Δημοσιεύσεις: 248
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2015 3:22 pm
Όνομα: GEORGIOS
Μηχανή:: Lelit Plus PID/
2η Μηχανή:: elektra microcasa
Μύλος:: eureka mignon
2ος Μύλος:: COMPAK K3
Οι καφέδες μου:: tigrato

Re: Gaggia classic <2015 μεταχειρισμένη

Δημοσίευση από ellenikus » Τρί Σεπ 12, 2017 2:25 pm

Ακριβως επειδη δεν γνωριζεις ποσο αλουμινιο θα περιεχει το νερο απο το μποιλερ μιας και αυτο εξαρτάται απο το ποσο προχωρημενη ειναι η διαβρωση και επειδή δεν καθεσαι να ανοιγεις την μηχανη για να ελέγξεις...καλο ειναι αποφεύγεις.Ο ορειχαλκος μπορει να περιεχει βαρεα μεταλλα αλλα δεν διαβρωνεται ευκολα .Τελοσπαντων δεν εινα τυχαιο οτι δεν παραγεται παγκοσμίως μηχανη στην οποια το καυτο νερο εχεται σε απευθειας επαφη με το αλουμινιο εκτος απο την κλασσικ.Ενω παλια υπηρχε πληθωρα ειδικα με θερμομπλοκ οπως της quickmill.
Το αλουμινιο ειναι μεταλλο Υπαρχει και ως ιχνοστοιχείο στις τροφες αλλα αυτα δεν εναποτιθονται στο οργανισμο.Το οξειδιο αντιδρα με μια βαση και δημιουργουνται ανοργανα αλατα τα οποια ο οργανισμος αδυνατει να αποβάλλει επαρκως οποτε συσσωρευονται στους ιστους προκαλώντας χρονια φλεγμονή και ξεκινα η βλαβη ,συνηθως με ινωση

Απάντηση