Αν και δεν είμαι σε θέση να δίνω συμβουλές, πριν λίγο καιρό πέρασα ακριβώς τα ίδια με εσένα.
Με απέτρεψαν (απο barista) ευγενικά και πολύ διακριτικά απο αυτές με 57άρι pf, βάλε και αυτά που διαβάζω εδώ... φορτώθηκα μια Plust pid (μαρτύριο, ξέρω).
Βρίσκω άπειρα αξεσουάρ,καλαθάκια σε όλο το εύρος τιμών και μεγεθών.
Είχα graef 702 που έφυγε με την αναβάθμιση και πήγα σε 802. Προτείνω όμως να πάρεις κάποιον stepless. Στην ανάγκη, πάρε κάποιον μεταχειρισμένο graef μέχρι να μαζέψεις αρκετά λεφτά για κάποιον καλό (αν δεν μπορείς εξ' αρχής).
tigrato και κλασσικά blends (υποθέτω αυτό που ήπιες) θα πίνεις μια χαρά, πολύ πολύ κοντά σε αυτόν που φτιάχνουν στο μαγαζί μετά απο αρκετά χυσίματα στο νεροχύτη
.
Και μετά απο εκεί δεν υπάρχει ταβάνι. Ξεκινάς να συνηθίζεις τις οξύτητες και σε καφετέριες θα παραγγέλνεις μόνο τσάι.
Σε προειδοποιώ όμως, αν οι συγγενείς,γνωστοί σου έχουν συνηθίσει στα νεροζούμια, θα έχουν θέμα με κανονικό εσπρέσο.
Δίπλα σε όλες τις εσπρεσιέρες μου υπήρχε (και υπάρχει) ακλόνητη μια νεσπρέσο.
Τώρα κάτι πάω να κάνω με ESE pods. Βγάζουν ενά γνώριμο νεροζούμι που αρέσει.