Σελίδα 1 από 1

Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 17, 2010 10:51 pm
από tziz
γεια σας....εχω αγορασει πριν ενα 6μηνο την singer espresso italia αλλα τα φτυνει σιγα σιγα... σκεφτομαι ν αγορασω....... μηχανη εσπρεσσο η μπρικι??? θα μπορουσατε να με βοηθησετε.... ? επισης Αν εχετε υποψιν σας καταστηματα ειτε e shop ειτε κανονικα. εως 150 ευρω διαθετω....ευχαριστω εκ των προτερων

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Τρί Αύγ 17, 2010 11:12 pm
από Christos
Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 18, 2010 7:15 pm
από tziz
Christos έγραψε:Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.
Μου αρέσει ο freddo espresso αν αυτό εννοείς .. Γενικά πίνω freddo espresso και το χειμώνα με τα κρύα που και που κανα espressaki... Ρωτάω επίσης γιατι μου έχουν πει ότι μια πραγματικά καλή μηχανή κοστίζει πολύ περισσότερο από αυτά που μπoρώ να διαθέσω...Τι εννοείς ότι το μπρίκι δεν κάνει στην πραγματικότητα espresso?

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 18, 2010 7:38 pm
από Christos
Ο espresso είναι μία μέθοδος παρασκευής καφέ που απαιτεί υψηλές πιέσεις (9 bar) και θερμοκρασία γύρω στους 93 C. To μπρικάκι φτάνει στην καλύτερη 3.5 bar, πιθανότατα μόνο 1.5 bar και με θερμοκρασία του νερού να είναι 100 C. 'Αλλη εκχύλιση δηλαδή.
Αφού πίνεις freddo, θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα Bialetti μπρικάκι, γύρω στα 22 ευρώ καλύτερα. Για home made espresso αυτήν την στιγμή και με την προϋπόθεση ύπαρξης προσφορών είμαστε γύρω στα 250 ευρώ κατ΄ελάχιστο (μηχανή + μύλος).

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 18, 2010 10:18 pm
από tziz
Christos έγραψε:Ο espresso είναι μία μέθοδος παρασκευής καφέ που απαιτεί υψηλές πιέσεις (9 bar) και θερμοκρασία γύρω στους 93 C. To μπρικάκι φτάνει στην καλύτερη 3.5 bar, πιθανότατα μόνο 1.5 bar και με θερμοκρασία του νερού να είναι 100 C. 'Αλλη εκχύλιση δηλαδή.
Αφού πίνεις freddo, θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα Bialetti μπρικάκι, γύρω στα 22 ευρώ καλύτερα. Για home made espresso αυτήν την στιγμή και με την προϋπόθεση ύπαρξης προσφορών είμαστε γύρω στα 250 ευρώ κατ΄ελάχιστο (μηχανή + μύλος).
Ευχαριστώ

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Αύγ 25, 2010 7:12 pm
από Βαγγελης ο καφετζης
Christos έγραψε:Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.
Θα συμφωνίσω απόλυτα!
Τώρα που έχω μηχανή είδα την μεγάλη διαφορά!!
Ξεσκόνισα το μπρικάκι λόγω διακοπών και έκανα την σύγκριση.
Ένας γευστικός καφές που ίσα πλησιάζει στον εσπρέσο.
Για να βγάλω πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα ήθελε ΠΑΡΑ πολύ σιγανή φωτιά!
Με παίδεψε μέχρι να το πετύχω..
Ο καφές ήταν Lavazza crema & aroma κομμένος απο το σπίτι στην ίδια σκάλα που τον έκοβα για την μηχανή.

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Κυρ Αύγ 29, 2010 1:31 am
από psycho
Ένας specialty καφές δέν μπορεί να αποδώσει σωστά στη μακινέτα. Η θερμοκρασία είναι αρκετά μεγάλη κι έτσι χάνονται τα λεπτά αρώματα. Ούτε τόσο καλή υφή μπορεί να έχει ο καφές της μακινέτα. Όντως όμως με πολύ προσπάθεια μπορείς να βγάλεις γευστικό καφεδάκι

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 11:00 pm
από Μπρίκι Espresso
καλησπέρα
Να χαιρετίσω την συζήτηση σας, σκέπτομαι να αγοράσω ένα - ΜΠΡΙΚΙ ESPR. BIALETTI ΜΟΚΑ 3φλ -
και ήθελα να ρωτήσω
1ο δουλεύει σε γκαζάκι η θέλει αποκλειστικά μάτι κουζίνας ;
2ο έχει κάποιο φίλτρο που θέλει αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ;
3ο ο καφές που προβλέπεται πρέπει να είναι σε κόκκους η αλεσμένος ;
4ο ποια μάρκα και γεύση εσπρέσο προτείνεται ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Νοέμ 24, 2011 12:42 am
από Βαγγελης ο καφετζης
Καλησπέρα.Καταρχήν συμπλήρωσε τα στοιχεία σου σύμφωνα με τους κανονισμούς του φόρουμ.
1.Δουλεύει σε γκαζάκι και μάλιστα ακόμη καλύτερα γιατί ρυθμίζεις την φωτιά.Χρειάζεται χαμηλή φωτιά ώστε να ξεκινήσει η εκχύλιση μετά απο 4-5 λεπτά.
2.Μία φλάντζα έχει που θα χρειαστεί αλλαγή μετά απο αρκετό καιρό.
3.Ο καφές πρέπει να είναι αλεσμένος με κόψιμο ανάμεσα γαλλικού και εσπρέσο.
4.Εξαρτάται απο τα γούστα σου.