Μηχανή ή μπρίκι;
Μηχανή ή μπρίκι;
γεια σας....εχω αγορασει πριν ενα 6μηνο την singer espresso italia αλλα τα φτυνει σιγα σιγα... σκεφτομαι ν αγορασω....... μηχανη εσπρεσσο η μπρικι??? θα μπορουσατε να με βοηθησετε.... ? επισης Αν εχετε υποψιν σας καταστηματα ειτε e shop ειτε κανονικα. εως 150 ευρω διαθετω....ευχαριστω εκ των προτερων
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
Μου αρέσει ο freddo espresso αν αυτό εννοείς .. Γενικά πίνω freddo espresso και το χειμώνα με τα κρύα που και που κανα espressaki... Ρωτάω επίσης γιατι μου έχουν πει ότι μια πραγματικά καλή μηχανή κοστίζει πολύ περισσότερο από αυτά που μπoρώ να διαθέσω...Τι εννοείς ότι το μπρίκι δεν κάνει στην πραγματικότητα espresso?Christos έγραψε:Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.
- Christos
- Συντονιστής
- Δημοσιεύσεις: 8794
- Εγγραφή: Σάβ Ιαν 23, 2010 12:26 pm
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
- Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
Ο espresso είναι μία μέθοδος παρασκευής καφέ που απαιτεί υψηλές πιέσεις (9 bar) και θερμοκρασία γύρω στους 93 C. To μπρικάκι φτάνει στην καλύτερη 3.5 bar, πιθανότατα μόνο 1.5 bar και με θερμοκρασία του νερού να είναι 100 C. 'Αλλη εκχύλιση δηλαδή.
Αφού πίνεις freddo, θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα Bialetti μπρικάκι, γύρω στα 22 ευρώ καλύτερα. Για home made espresso αυτήν την στιγμή και με την προϋπόθεση ύπαρξης προσφορών είμαστε γύρω στα 250 ευρώ κατ΄ελάχιστο (μηχανή + μύλος).
Αφού πίνεις freddo, θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα Bialetti μπρικάκι, γύρω στα 22 ευρώ καλύτερα. Για home made espresso αυτήν την στιγμή και με την προϋπόθεση ύπαρξης προσφορών είμαστε γύρω στα 250 ευρώ κατ΄ελάχιστο (μηχανή + μύλος).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
ΕυχαριστώChristos έγραψε:Ο espresso είναι μία μέθοδος παρασκευής καφέ που απαιτεί υψηλές πιέσεις (9 bar) και θερμοκρασία γύρω στους 93 C. To μπρικάκι φτάνει στην καλύτερη 3.5 bar, πιθανότατα μόνο 1.5 bar και με θερμοκρασία του νερού να είναι 100 C. 'Αλλη εκχύλιση δηλαδή.
Αφού πίνεις freddo, θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα Bialetti μπρικάκι, γύρω στα 22 ευρώ καλύτερα. Για home made espresso αυτήν την στιγμή και με την προϋπόθεση ύπαρξης προσφορών είμαστε γύρω στα 250 ευρώ κατ΄ελάχιστο (μηχανή + μύλος).
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
Θα συμφωνίσω απόλυτα!Christos έγραψε:Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.
Τώρα που έχω μηχανή είδα την μεγάλη διαφορά!!
Ξεσκόνισα το μπρικάκι λόγω διακοπών και έκανα την σύγκριση.
Ένας γευστικός καφές που ίσα πλησιάζει στον εσπρέσο.
Για να βγάλω πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα ήθελε ΠΑΡΑ πολύ σιγανή φωτιά!
Με παίδεψε μέχρι να το πετύχω..
Ο καφές ήταν Lavazza crema & aroma κομμένος απο το σπίτι στην ίδια σκάλα που τον έκοβα για την μηχανή.
- psycho
- Δημοσιεύσεις: 766
- Εγγραφή: Τετ Φεβ 17, 2010 2:39 pm
- Όνομα: Νίκος
- Μηχανή:: Simonelli Musica
- Μύλος:: Mazzer SJ
- Οι καφέδες μου:: Aleta Wondo/Sidama zone
- Τοποθεσία: Αθήνα
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
Ένας specialty καφές δέν μπορεί να αποδώσει σωστά στη μακινέτα. Η θερμοκρασία είναι αρκετά μεγάλη κι έτσι χάνονται τα λεπτά αρώματα. Ούτε τόσο καλή υφή μπορεί να έχει ο καφές της μακινέτα. Όντως όμως με πολύ προσπάθεια μπορείς να βγάλεις γευστικό καφεδάκι
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
καλησπέρα
Να χαιρετίσω την συζήτηση σας, σκέπτομαι να αγοράσω ένα - ΜΠΡΙΚΙ ESPR. BIALETTI ΜΟΚΑ 3φλ -
και ήθελα να ρωτήσω
1ο δουλεύει σε γκαζάκι η θέλει αποκλειστικά μάτι κουζίνας ;
2ο έχει κάποιο φίλτρο που θέλει αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ;
3ο ο καφές που προβλέπεται πρέπει να είναι σε κόκκους η αλεσμένος ;
4ο ποια μάρκα και γεύση εσπρέσο προτείνεται ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Να χαιρετίσω την συζήτηση σας, σκέπτομαι να αγοράσω ένα - ΜΠΡΙΚΙ ESPR. BIALETTI ΜΟΚΑ 3φλ -
και ήθελα να ρωτήσω
1ο δουλεύει σε γκαζάκι η θέλει αποκλειστικά μάτι κουζίνας ;
2ο έχει κάποιο φίλτρο που θέλει αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ;
3ο ο καφές που προβλέπεται πρέπει να είναι σε κόκκους η αλεσμένος ;
4ο ποια μάρκα και γεύση εσπρέσο προτείνεται ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
- Βαγγελης ο καφετζης
- Δημοσιεύσεις: 1559
- Εγγραφή: Πέμ Απρ 22, 2010 8:14 pm
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Re: Μηχανή ή μπρίκι;
Καλησπέρα.Καταρχήν συμπλήρωσε τα στοιχεία σου σύμφωνα με τους κανονισμούς του φόρουμ.
1.Δουλεύει σε γκαζάκι και μάλιστα ακόμη καλύτερα γιατί ρυθμίζεις την φωτιά.Χρειάζεται χαμηλή φωτιά ώστε να ξεκινήσει η εκχύλιση μετά απο 4-5 λεπτά.
2.Μία φλάντζα έχει που θα χρειαστεί αλλαγή μετά απο αρκετό καιρό.
3.Ο καφές πρέπει να είναι αλεσμένος με κόψιμο ανάμεσα γαλλικού και εσπρέσο.
4.Εξαρτάται απο τα γούστα σου.
1.Δουλεύει σε γκαζάκι και μάλιστα ακόμη καλύτερα γιατί ρυθμίζεις την φωτιά.Χρειάζεται χαμηλή φωτιά ώστε να ξεκινήσει η εκχύλιση μετά απο 4-5 λεπτά.
2.Μία φλάντζα έχει που θα χρειαστεί αλλαγή μετά απο αρκετό καιρό.
3.Ο καφές πρέπει να είναι αλεσμένος με κόψιμο ανάμεσα γαλλικού και εσπρέσο.
4.Εξαρτάται απο τα γούστα σου.