Τα 4 «Μ» του espresso: Miscela (το χαρμάνι του καφέ), Macinacaffe (ο μύλος), Macchina (η μηχανή espresso), Mano (το χέρι του barista). Τα έχετε όλα σωστά;

  • Διαφήμιση

Μηχανή ή μπρίκι;

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".

Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό tziz » Τρί. Αύγ. 17, 2010 10:51 pm

γεια σας....εχω αγορασει πριν ενα 6μηνο την singer espresso italia αλλα τα φτυνει σιγα σιγα... σκεφτομαι ν αγορασω....... μηχανη εσπρεσσο η μπρικι??? θα μπορουσατε να με βοηθησετε.... ? επισης Αν εχετε υποψιν σας καταστηματα ειτε e shop ειτε κανονικα. εως 150 ευρω διαθετω....ευχαριστω εκ των προτερων
tziz
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί. Αύγ. 17, 2010 10:11 pm

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό Christos » Τρί. Αύγ. 17, 2010 11:12 pm

Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 7734
Εγγραφή: Σάβ. Ιαν. 23, 2010 1:26 pm
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Μηχανή: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή: Gaggia New Baby 06
Μύλος: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος: Anfim Best

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό tziz » Τετ. Αύγ. 18, 2010 7:15 pm

Christos έγραψε:Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.

Μου αρέσει ο freddo espresso αν αυτό εννοείς .. Γενικά πίνω freddo espresso και το χειμώνα με τα κρύα που και που κανα espressaki... Ρωτάω επίσης γιατι μου έχουν πει ότι μια πραγματικά καλή μηχανή κοστίζει πολύ περισσότερο από αυτά που μπoρώ να διαθέσω...Τι εννοείς ότι το μπρίκι δεν κάνει στην πραγματικότητα espresso?
tziz
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί. Αύγ. 17, 2010 10:11 pm

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό Christos » Τετ. Αύγ. 18, 2010 7:38 pm

Ο espresso είναι μία μέθοδος παρασκευής καφέ που απαιτεί υψηλές πιέσεις (9 bar) και θερμοκρασία γύρω στους 93 C. To μπρικάκι φτάνει στην καλύτερη 3.5 bar, πιθανότατα μόνο 1.5 bar και με θερμοκρασία του νερού να είναι 100 C. 'Αλλη εκχύλιση δηλαδή.
Αφού πίνεις freddo, θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα Bialetti μπρικάκι, γύρω στα 22 ευρώ καλύτερα. Για home made espresso αυτήν την στιγμή και με την προϋπόθεση ύπαρξης προσφορών είμαστε γύρω στα 250 ευρώ κατ΄ελάχιστο (μηχανή + μύλος).
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 7734
Εγγραφή: Σάβ. Ιαν. 23, 2010 1:26 pm
Τοποθεσία: Πτολεμαΐδα
Μηχανή: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή: Gaggia New Baby 06
Μύλος: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος: Anfim Best

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό tziz » Τετ. Αύγ. 18, 2010 10:18 pm

Christos έγραψε:Ο espresso είναι μία μέθοδος παρασκευής καφέ που απαιτεί υψηλές πιέσεις (9 bar) και θερμοκρασία γύρω στους 93 C. To μπρικάκι φτάνει στην καλύτερη 3.5 bar, πιθανότατα μόνο 1.5 bar και με θερμοκρασία του νερού να είναι 100 C. 'Αλλη εκχύλιση δηλαδή.
Αφού πίνεις freddo, θα σου συνιστούσα να πάρεις ένα Bialetti μπρικάκι, γύρω στα 22 ευρώ καλύτερα. Για home made espresso αυτήν την στιγμή και με την προϋπόθεση ύπαρξης προσφορών είμαστε γύρω στα 250 ευρώ κατ΄ελάχιστο (μηχανή + μύλος).

Ευχαριστώ
tziz
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί. Αύγ. 17, 2010 10:11 pm

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό Βαγγελης ο καφετζης » Τετ. Αύγ. 25, 2010 7:12 pm

Christos έγραψε:Από εσένα εξαρτάται τι είδους καφέ σ΄αρέσει πιο πολύ. Το μπρίκι στην πραγματικότητα δεν κάνει espresso, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αποτέλεσμα που δίνει δεν είναι ένας γευστικός καφές.


Θα συμφωνίσω απόλυτα!
Τώρα που έχω μηχανή είδα την μεγάλη διαφορά!!
Ξεσκόνισα το μπρικάκι λόγω διακοπών και έκανα την σύγκριση.
Ένας γευστικός καφές που ίσα πλησιάζει στον εσπρέσο.
Για να βγάλω πάντως το καλύτερο αποτέλεσμα ήθελε ΠΑΡΑ πολύ σιγανή φωτιά!
Με παίδεψε μέχρι να το πετύχω..
Ο καφές ήταν Lavazza crema & aroma κομμένος απο το σπίτι στην ίδια σκάλα που τον έκοβα για την μηχανή.
Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
VIP
VIP
 
Δημοσιεύσεις: 1549
Εγγραφή: Πέμ. Απρ. 22, 2010 8:14 pm
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Μηχανή: ECM Mechanika III PR
Μύλος: Compak K10 conic
2ος Μύλος: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου: Φρέσκοι specialty

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό psycho » Κυρ. Αύγ. 29, 2010 1:31 am

Ένας specialty καφές δέν μπορεί να αποδώσει σωστά στη μακινέτα. Η θερμοκρασία είναι αρκετά μεγάλη κι έτσι χάνονται τα λεπτά αρώματα. Ούτε τόσο καλή υφή μπορεί να έχει ο καφές της μακινέτα. Όντως όμως με πολύ προσπάθεια μπορείς να βγάλεις γευστικό καφεδάκι
Άβαταρ μέλους
psycho
 
Δημοσιεύσεις: 755
Εγγραφή: Τετ. Φεβ. 17, 2010 3:39 pm
Τοποθεσία: Αθήνα
Όνομα: Νίκος
Μηχανή: Simonelli Musica
Μύλος: Mazzer SJ
Οι καφέδες μου: Aleta Wondo/Sidama zone

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό Μπρίκι Espresso » Πέμ. Νοέμ. 24, 2011 12:00 am

καλησπέρα
Να χαιρετίσω την συζήτηση σας, σκέπτομαι να αγοράσω ένα - ΜΠΡΙΚΙ ESPR. BIALETTI ΜΟΚΑ 3φλ -
και ήθελα να ρωτήσω
1ο δουλεύει σε γκαζάκι η θέλει αποκλειστικά μάτι κουζίνας ;
2ο έχει κάποιο φίλτρο που θέλει αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ;
3ο ο καφές που προβλέπεται πρέπει να είναι σε κόκκους η αλεσμένος ;
4ο ποια μάρκα και γεύση εσπρέσο προτείνεται ;
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Μπρίκι Espresso
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τετ. Νοέμ. 23, 2011 11:00 pm

Re: Μηχανή ή μπρίκι;

Δημοσίευσηαπό Βαγγελης ο καφετζης » Πέμ. Νοέμ. 24, 2011 1:42 am

Καλησπέρα.Καταρχήν συμπλήρωσε τα στοιχεία σου σύμφωνα με τους κανονισμούς του φόρουμ.
1.Δουλεύει σε γκαζάκι και μάλιστα ακόμη καλύτερα γιατί ρυθμίζεις την φωτιά.Χρειάζεται χαμηλή φωτιά ώστε να ξεκινήσει η εκχύλιση μετά απο 4-5 λεπτά.
2.Μία φλάντζα έχει που θα χρειαστεί αλλαγή μετά απο αρκετό καιρό.
3.Ο καφές πρέπει να είναι αλεσμένος με κόψιμο ανάμεσα γαλλικού και εσπρέσο.
4.Εξαρτάται απο τα γούστα σου.
Άβαταρ μέλους
Βαγγελης ο καφετζης
VIP
VIP
 
Δημοσιεύσεις: 1549
Εγγραφή: Πέμ. Απρ. 22, 2010 8:14 pm
Τοποθεσία: Αθήνα - Καστοριά
Μηχανή: ECM Mechanika III PR
Μύλος: Compak K10 conic
2ος Μύλος: Χειροκίνητος sozen
Οι καφέδες μου: Φρέσκοι specialty


Επιστροφή στο ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΓΟΡΑΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες