Με αφορμή αυτό το θέμα viewtopic.php?f=4&t=2740#p43262 και επειδή έχω το LM μονό καλαθάκι να πω δύο λόγια.
Το καλαθάκι είναι το παρακάτω με τις διαστάσεις του (±1mm).
Η αγορά έγινε απο coffeehit.co.uk.Τιμή δεν θυμάμαι,οπότε ότι ισχύει τώρα.
Στο δια ταύτα.
-Μπορεί να κάνει καλύτερη εκχύλιση απο τα άλλα μονά που έχουν καμπύλη στο κυρίως μέρος,αρκεί όλη η ποσότητα του καφέ να μπεί στον κύλινδρο 41mm διαμέτρου x 13mm ύψος.
Πράγμα οχι πολύ εύκολο.Θέλει λίγη δουλειά.
-Θέλει και ειδικό tamper.40-41mm.Εγώ πατούσα με την μικρή βάση των πλαστικών tamper που έχουν οι περισσότερες συσκευασίες καινούριων μηχανών.Το κλασικό πλαστικό.
-Απο χωρητικότητα,ανάλογα τον καφέ.Μέγιστο τα 11γρ. θα έλεγα.
Πως το χρησιμοποιούσα.
Το γέμιζα με τον ζυγισμένο καφέ που είχα κόψει και σχηματιζόταν η γνωστή πυραμίδα που ξεχείλιζε όμως απο τον μικρό κύλινδρο.Στο πάτημα συμπιέζονταν,αλλά αρκετός έμενε έξω απο το κύλινδρο,οπότε με διάφορα κουνήματα,leveling κ.α. έβαζα τον περίσσιο πάνω απο τον συμπιεσμένο και αναγκαστικά ξανα πατούσα για να πάρει όλο τον καφέ το κυλινδράκι.Οπότε νομίζω πως εξ αρχής υπάρχει ένα φάουλ,που προσπαθούσα να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό.
Αν δεν συμπιέσεις όλο τον καφέ στο κύλινδρο νομίζω είναι δώρο άδωρο εν συγκρίσει με τα υπόλοιπα μονά καλαθάκια.
Το puck στο τέλος τις περισσότερες φορές έβγαινε άθικτο.Όχι πάντα βέβαια.
Αν αξίζει τώρα για κάποιον που θέλει να φτιάχνει μονούς κυρίως,ίσως ναι.
Αλλά προσωπικά προς το παρόν δεν νομίζω οτι αξίζει να παιδεύεσαι με τους μονούς.
La marzocco μονό καλαθάκι
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Re: La marzocco μονό καλαθάκι
Kι εγώ το έχω και κανει καλές εκχυλίσεις!
Mε αυτό:http://www.tidaka.net/contents/de/d2_es ... fe.html#p1
ειναι πολύ ευκολο το γεμισμα και το tamping (με ταμπερ 41mm).
Βαζεις το χωνακι, αλεθεις τον καφέ, πατας με το χωνακι επάνω, αφαιρεις το χωνακι και είσαι έτοιμος για την εκχύλιση του μονού καφέ σου!
Το θεμα ειναι αν αξιζει (την σημερινη εποχή), το κοστος του χωνιού και του ταμπερ των 41mm, για να φτιαχνεις έναν μονό καφέ, εφ όσον δεν το χρησιμοποιεις για επαγγελματική χρηση...
Εγω δεν το πιστευω!
Mε αυτό:http://www.tidaka.net/contents/de/d2_es ... fe.html#p1
ειναι πολύ ευκολο το γεμισμα και το tamping (με ταμπερ 41mm).
Βαζεις το χωνακι, αλεθεις τον καφέ, πατας με το χωνακι επάνω, αφαιρεις το χωνακι και είσαι έτοιμος για την εκχύλιση του μονού καφέ σου!
Το θεμα ειναι αν αξιζει (την σημερινη εποχή), το κοστος του χωνιού και του ταμπερ των 41mm, για να φτιαχνεις έναν μονό καφέ, εφ όσον δεν το χρησιμοποιεις για επαγγελματική χρηση...
Εγω δεν το πιστευω!
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Re: La marzocco μονό καλαθάκι
Α Γιάννη κλέβεις!
Αυτό το χωνάκι όντως είναι αυτό που χρειάζεται.Έτσι ναι.Θα έχεις τέλεια εκχύλιση.
Απο θέμα κόστους βέβαια ούτε να μου περάσει απο το μυαλό.
Υ.γ.Γιάννη σιδερένιος ο γιος σου.Περαστικά και γρήγορα.
Αυτό το χωνάκι όντως είναι αυτό που χρειάζεται.Έτσι ναι.Θα έχεις τέλεια εκχύλιση.
Απο θέμα κόστους βέβαια ούτε να μου περάσει απο το μυαλό.
Υ.γ.Γιάννη σιδερένιος ο γιος σου.Περαστικά και γρήγορα.