Οικιακή ή επαγγελματική μηχανή για bar ξενοδοχείου
-
molly
Οικιακή ή επαγγελματική μηχανή για bar ξενοδοχείου
Καλησπέρα στο forum!
Έχω τον εξής προβληματισμό: το καλοκαίρι σκέφτομαι να βάλω μηχανή καφέ για το πρωινό ξενοδοχείου (μικρού μεγέθους-12 δωμάτια). Η επιχείρηση βρίσκεται σε νησί, όπου από την παροχή το νερό δεν είναι πόσιμο. Η πρώτη ερώτησή μου είναι εάν οι επαγγελματικές μηχανές παίρνουν νερό μόνο από παροχή και αν ναι, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Επιπλέον, δεν είμαι σίγουρη εάν είναι απαραίτητη η επαγγελματική μηχανή, μιας και μιλάμε για κατανάλωση 10 καφέδων τη μέρα και αν...οπότε μήπως μπορώ να κάνω την δουλειά μου με μια καλή οικιακή συσκευή; μαζί με μύλο φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση με τι κριτήρια πρέπει να αποφασίσω; πχ τα bar που βγάζει η κάθε συσκευή;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
Έχω τον εξής προβληματισμό: το καλοκαίρι σκέφτομαι να βάλω μηχανή καφέ για το πρωινό ξενοδοχείου (μικρού μεγέθους-12 δωμάτια). Η επιχείρηση βρίσκεται σε νησί, όπου από την παροχή το νερό δεν είναι πόσιμο. Η πρώτη ερώτησή μου είναι εάν οι επαγγελματικές μηχανές παίρνουν νερό μόνο από παροχή και αν ναι, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
Επιπλέον, δεν είμαι σίγουρη εάν είναι απαραίτητη η επαγγελματική μηχανή, μιας και μιλάμε για κατανάλωση 10 καφέδων τη μέρα και αν...οπότε μήπως μπορώ να κάνω την δουλειά μου με μια καλή οικιακή συσκευή; μαζί με μύλο φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση με τι κριτήρια πρέπει να αποφασίσω; πχ τα bar που βγάζει η κάθε συσκευή;
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Οικιακή ή επαγγελματική μηχανή για bar ξενοδοχείου
Καλωσόρισες στο forum
http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1999&langid=71
Αλλά και αποκλειστικά για σύνδεση στο δίκτυο νερού να είναι, πάλι υπάρχει λύση:
http://www.coffeehit.co.uk/flojet-plus- ... 28#tdesc_9
viewtopic.php?f=2&t=2344#p38190
Το καλή οικιακή ή το επαγγελματική μηχανή είναι όροι που συγχέονται. Υπάρχουν "οικιακές" που είναι πολύ καλύτερες και ακριβότερες από αποκαλούμενες "επαγγελματικές". Εσύ θα πρέπει ανάλογα με τα οικονομικά σου να βρεις μια μηχανή, καινούρια ή μεταχειρισμένη, τύπου Heat Exchange όπως η παραπάνω Mininova. Τέλος τα bar δεν είναι κριτήριο επιλογής. Ο espresso χρειάζεται πίεση γύρω στα 9 bar και σχεδόν όλες, ακόμα και οι φτηνές και ακατάλληλες μηχανές, βγάζουν παραπάνω από αυτήν.
Υπάρχουν επαγγελματικές που έχουν δοχείο νερού και δεν χρειάζονται σύνδεση στην παροχή. Για παράδειγμα:molly έγραψε:... Η πρώτη ερώτησή μου είναι εάν οι επαγγελματικές μηχανές παίρνουν νερό μόνο από παροχή και αν ναι, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;
http://www.eurogat.eu/default.asp?sid=1999&langid=71
Αλλά και αποκλειστικά για σύνδεση στο δίκτυο νερού να είναι, πάλι υπάρχει λύση:
http://www.coffeehit.co.uk/flojet-plus- ... 28#tdesc_9
Σε πρώτη φάση καλύτερα θα ήταν να κοιτάξεις την λύση του χρησιδανείου.molly έγραψε:Επιπλέον, δεν είμαι σίγουρη εάν είναι απαραίτητη η επαγγελματική μηχανή, μιας και μιλάμε για κατανάλωση 10 καφέδων τη μέρα και αν...οπότε μήπως μπορώ να κάνω την δουλειά μου με μια καλή οικιακή συσκευή; μαζί με μύλο φυσικά. Σε αυτή την περίπτωση με τι κριτήρια πρέπει να αποφασίσω; πχ τα bar που βγάζει η κάθε συσκευή;
viewtopic.php?f=2&t=2344#p38190
Το καλή οικιακή ή το επαγγελματική μηχανή είναι όροι που συγχέονται. Υπάρχουν "οικιακές" που είναι πολύ καλύτερες και ακριβότερες από αποκαλούμενες "επαγγελματικές". Εσύ θα πρέπει ανάλογα με τα οικονομικά σου να βρεις μια μηχανή, καινούρια ή μεταχειρισμένη, τύπου Heat Exchange όπως η παραπάνω Mininova. Τέλος τα bar δεν είναι κριτήριο επιλογής. Ο espresso χρειάζεται πίεση γύρω στα 9 bar και σχεδόν όλες, ακόμα και οι φτηνές και ακατάλληλες μηχανές, βγάζουν παραπάνω από αυτήν.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
molly
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Πιστεύεις με μια οικιακή της τάξης των 400 ευρώ (γιατί τόσα μπορώ να διαθέσω) δεν μπορώ να βγάλω 10 καφέδες την ημέρα;Η λύση του χρησιδανείου δεν με καλύπτει, έχω διαβάσει σχετικά ποστ στο φόρουμ εδώ και έχω καταλήξει σε αγορά.
Πιστεύεις με μια οικιακή της τάξης των 400 ευρώ (γιατί τόσα μπορώ να διαθέσω) δεν μπορώ να βγάλω 10 καφέδες την ημέρα;Η λύση του χρησιδανείου δεν με καλύπτει, έχω διαβάσει σχετικά ποστ στο φόρουμ εδώ και έχω καταλήξει σε αγορά.
- Christos
- Συντονιστής

Κοίτα, για 12 δωμάτια, οι 10 καφέδες μου φαίνονται λίγοι. Εντάξει άμα ήταν 10 μονοί espresso (5 διπλοί ουσιαστικά), που θα τους έκανες μόνο το πρωί και άμα δεν σου ζητούσε κανένας cappuccino ίσως μια Classic ή μια Silvia να έκαναν την δουλειά, αν και πέρα από το ποσοτικό μέρος, πιστεύω ότι δουλεύοντας υπό πίεση χρόνου θα έχεις μεγάλη αστάθεια στην γεύση.
Αλλά, μπαίνεις που μπαίνεις στην διαδικασία, γιατί να είσαι με ένα σύστημα που θα το δουλεύεις οριακά και που δεν θα σε καλύψει μελλοντικά εάν ο αριθμός των καφέδων που σερβίρεις αυξηθεί; Εάν μάθεις να κάνεις πραγματικά καλό και οικονομικό καφέ η κατανάλωση καφέδων μπορεί να αυξηθεί.
Τεσπά για να μην κάνουμε σενάρια, με περίπου τα ίδια λεφτά που κοστίζει μια Silvia μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη την Mininova. Ενδεικτικά μία που πουλήθηκε στο forum.
viewtopic.php?f=25&t=2258#p37098
Εάν τώρα θέλεις οικιακή, καινούρια του κουτιού, πιστεύω ότι μια Nuova Simonelli Oscar θα ήταν καλή επιλογή αλλά είναι πολύ πάνω από τα χρήματα που διαθέτεις.
viewtopic.php?f=5&t=1817#p29013
ΥΓ Πες μας, εάν θέλεις, σε ποιο νησί είσαι για να ξέρουμε άμα χρειαστούμε καμιά τουριστική πληροφορία.
Αλλά, μπαίνεις που μπαίνεις στην διαδικασία, γιατί να είσαι με ένα σύστημα που θα το δουλεύεις οριακά και που δεν θα σε καλύψει μελλοντικά εάν ο αριθμός των καφέδων που σερβίρεις αυξηθεί; Εάν μάθεις να κάνεις πραγματικά καλό και οικονομικό καφέ η κατανάλωση καφέδων μπορεί να αυξηθεί.
Τεσπά για να μην κάνουμε σενάρια, με περίπου τα ίδια λεφτά που κοστίζει μια Silvia μπορείς να βρεις μεταχειρισμένη την Mininova. Ενδεικτικά μία που πουλήθηκε στο forum.
viewtopic.php?f=25&t=2258#p37098
Εάν τώρα θέλεις οικιακή, καινούρια του κουτιού, πιστεύω ότι μια Nuova Simonelli Oscar θα ήταν καλή επιλογή αλλά είναι πολύ πάνω από τα χρήματα που διαθέτεις.
viewtopic.php?f=5&t=1817#p29013
ΥΓ Πες μας, εάν θέλεις, σε ποιο νησί είσαι για να ξέρουμε άμα χρειαστούμε καμιά τουριστική πληροφορία.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
molly
Σε περίπτωση που τελικά έχει τόση μεγάλη ζήτηση, θα την κρατήσω για δική μου χρήση την οικιακή και θα πάρω επαγγελματική να κάνω την δουλειά μου. Στη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, αδυνατώ να κάνω μια τέτοια επένδυση.
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα όμορφα Κύθηρα! Και η αλήθεια είναι πως από καφέδες υστερούμε!
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα όμορφα Κύθηρα! Και η αλήθεια είναι πως από καφέδες υστερούμε!
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!
-
molly
Επιστρέφω στο φόρουμ, έχοντας καταλήξει σε αγορά!
Αποφάσισα να πάρω την WEGA Mininova με μύλο το Ascaso i-mini i2.
Ελπίζω να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σε καφέ, λογικά περισσότερο θα παράγω freddo capuccino ή espresso.
Με βοήθησαν πολύ τα θέματά σας εδώ πέρα
Καλό καλοκαίρι!
Αποφάσισα να πάρω την WEGA Mininova με μύλο το Ascaso i-mini i2.
Ελπίζω να καλύψουν τις ημερήσιες ανάγκες σε καφέ, λογικά περισσότερο θα παράγω freddo capuccino ή espresso.
Με βοήθησαν πολύ τα θέματά σας εδώ πέρα
Καλό καλοκαίρι!
- Christos
- Συντονιστής

Καλορίζικα, καλοδούλευτα και καλό καλοκαίρι. 
-
molly
Mια τελευταία ερώτηση!
Την Wega την έχω βρει σε κατάστημα με επαγγελματικο εξοπλισμο εστίασης γύρω στα 300 ευρω φτηνότερα σε σύγκριση μ ε την αντιπροσωπεία.
Υπάρχει κάποιος λόγος που θα ήταν καλύτερο να γίνει η αγορά απο την αντιπροσωπεία;
Την Wega την έχω βρει σε κατάστημα με επαγγελματικο εξοπλισμο εστίασης γύρω στα 300 ευρω φτηνότερα σε σύγκριση μ ε την αντιπροσωπεία.
Υπάρχει κάποιος λόγος που θα ήταν καλύτερο να γίνει η αγορά απο την αντιπροσωπεία;
- Artisti
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Αν έχει εγγύηση αντιπροσωπείας δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα.
Κυκλοφορεί και μία μεταχειρισμένη αλλά δεν ξέρω τιμή.
http://a2.xe.gr/20130410/153511_327014_c.jpg
http://www.xe.gr/epixeirisiaka/eksoplis ... 75244.html
Κυκλοφορεί και μία μεταχειρισμένη αλλά δεν ξέρω τιμή.
http://a2.xe.gr/20130410/153511_327014_c.jpg
http://www.xe.gr/epixeirisiaka/eksoplis ... 75244.html
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Για μένα δεν υπάρχει λόγος αν απο εκεί που θα την πάρεις της έχουν κάνει καθαρισμό,αφαλάτωση και εννοείται να είναι σε λειτουργία.
Επίσης αν σου δίνει και εγγύηση ακόμη καλύτερα.
Επίσης αν σου δίνει και εγγύηση ακόμη καλύτερα.