Clickmat από Espresso Gear.
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Clickmat από Espresso Gear.
Αγόρασα 35,61 € με τα μεταφορικά μαζί από
http://www.coffeehit.co.uk/espresso-gea ... 37#tdesc_1
κάτι που καιρό είχα περιέργεια να δοκιμάσω. To clickmat. Ο λόγος της αγοράς του ήταν κυρίως για την μέτρηση του βήματος κοψίματος του Vario και επομένως να μην ληφθεί σαν συμβουλή αγοράς αλλά σαν παρουσίαση ενός gadget.
Έρχεται σε μία κομψή χάρτινη συσκευασία και περιλαμβάνει επιπρόσθετα του clickmat έναν ανταλλακτικό δίσκο σιλικόνης και ένα allen κλειδί για την ρύθμιση της πίεσης που μπορεί να ασκηθεί πριν ακουστεί το χαρακτηριστικό κλικ (θα ανεβάσω video αργότερα) που υποδεικνύει ότι επιθυμητή πίεση επιτεύχθει.
Η ρύθμιση της πίεσης γίνεται με περιστροφή της βίδας που είναι στο κέντρο του clickmat και για το καλιμπράρισμα της χρειάζεται ζυγαριά μπάνιου. Σε εμένα ήταν ήδη ρυθμισμένο στα 14-15 Kg.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι απαραίτητο, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι αποτελεί έναν κομψό και εύχρηστο τρόπο για να ελέγχει κάποιος ή το προτιμότερο, να κρατάει την πίεση στο πάτημα σταθερή.
Σίγουρα είναι ένα cool και πολύ εύχρηστο αξεσουάρ.
http://www.coffeehit.co.uk/espresso-gea ... 37#tdesc_1
κάτι που καιρό είχα περιέργεια να δοκιμάσω. To clickmat. Ο λόγος της αγοράς του ήταν κυρίως για την μέτρηση του βήματος κοψίματος του Vario και επομένως να μην ληφθεί σαν συμβουλή αγοράς αλλά σαν παρουσίαση ενός gadget.
Έρχεται σε μία κομψή χάρτινη συσκευασία και περιλαμβάνει επιπρόσθετα του clickmat έναν ανταλλακτικό δίσκο σιλικόνης και ένα allen κλειδί για την ρύθμιση της πίεσης που μπορεί να ασκηθεί πριν ακουστεί το χαρακτηριστικό κλικ (θα ανεβάσω video αργότερα) που υποδεικνύει ότι επιθυμητή πίεση επιτεύχθει.
Η ρύθμιση της πίεσης γίνεται με περιστροφή της βίδας που είναι στο κέντρο του clickmat και για το καλιμπράρισμα της χρειάζεται ζυγαριά μπάνιου. Σε εμένα ήταν ήδη ρυθμισμένο στα 14-15 Kg.
Δεν μπορώ να πω ότι είναι απαραίτητο, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι αποτελεί έναν κομψό και εύχρηστο τρόπο για να ελέγχει κάποιος ή το προτιμότερο, να κρατάει την πίεση στο πάτημα σταθερή.
Σίγουρα είναι ένα cool και πολύ εύχρηστο αξεσουάρ.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Re: Clickmat από Espresso Gear.
Καλορίζικο Χρήστο!
Ήμουν στο τσάφ να το πάρω,αλλά επειδή χρησιμοποιώ το γυμνό καλαθάκι,δεν ήξερα αν θα πατούσε σωστά.
Οπότε τώρα θα το μάθω,ε;....

Ήμουν στο τσάφ να το πάρω,αλλά επειδή χρησιμοποιώ το γυμνό καλαθάκι,δεν ήξερα αν θα πατούσε σωστά.
Οπότε τώρα θα το μάθω,ε;....
- Christos
- Συντονιστής

Δεν νομίζω να βολεύει Βαγγέλη για naked. Δυστυχώς δεν έχω naked για Silvia για να μπορώ να το δοκιμάσω σε πραγματικές συνθήκες εκχύλισης.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Christos
- Συντονιστής

Με το Gaggia που δοκίμασα (έχει την λαβή πιο χαμηλά από τα χείλη του κομμένου πάτου) απλά δεν γίνεται εκτός και εάν καταφύγεις σε πατέντες. 'Αρα κατά 99% δεν κάνει για naked.Christos έγραψε:Δεν νομίζω να βολεύει Βαγγέλη για naked. Δυστυχώς δεν έχω naked για Silvia για να μπορώ να το δοκιμάσω σε πραγματικές συνθήκες εκχύλισης.
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
Ευχαριστώ πολύ Χρήστο!
Πάντως δεν ξέρω αν είναι gadget ή χρήσιμο εργαλείο,εγώ πιστεύω το δεύτερο,γιατί με τόσους μεταβαλλόμενους παράγοντες,κάτι πρέπει να ξέρουμε πως έχουμε κρατήσει σταθερό και το ελέγχουμε.

Πάντως δεν ξέρω αν είναι gadget ή χρήσιμο εργαλείο,εγώ πιστεύω το δεύτερο,γιατί με τόσους μεταβαλλόμενους παράγοντες,κάτι πρέπει να ξέρουμε πως έχουμε κρατήσει σταθερό και το ελέγχουμε.
- boltsis
- Όνομα: Ηλίας
- Μηχανή:: La San Marco 95E
- 2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- Μύλος:: La San Marco SM 90/T
- 2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
- Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro
Μεγειά Χρήστο και να το χαρείς.Αν μπορείς φτιάξε ένα βιντεάκι για το πως χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο gadget.Δεν ήξερα ότι υπάρχει καν!
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..
- Christos
- Συντονιστής

Ευχαριστώ παιδιά. Ορίστε και το video όπου ακούγεται καθαρά το κλικ του μηχανισμού. Να προσθέσω επίσης ότι έχει τελείως διαφορετική αίσθηση από το να πατάς σε ζυγαριά. Δεν ξέρω εάν είναι θέμα μηχανισμού ή μηχανική αντίδραση του χρήστη στο κλικ αλλά ταυτόχρονα με τον ήχο ελευθερώνεται και η πίεση.
Οφείλω να ομολογήσω ότι όσο το χρησιμοποιώ τόσο μ΄αρέσει.
ΥΓ Με την ευκαιρία μπορείτε να δείτε και ποια είναι η ρουτίνα μου στο tamping. Ούτε χτυπήματα, ούτε γυαλίσματα, ούτε levelling όταν ο μύλος έχει σχηματισει έναν συμμετρικό κώνο με καφέ. Η μόνη διαφορά σε σχέση με το video είναι ότι δίνω μεγαλύτερη έμφαση στο πόσο παράλληλο είναι το tamper με τα χείλη του καλαθιού.
Οφείλω να ομολογήσω ότι όσο το χρησιμοποιώ τόσο μ΄αρέσει.
ΥΓ Με την ευκαιρία μπορείτε να δείτε και ποια είναι η ρουτίνα μου στο tamping. Ούτε χτυπήματα, ούτε γυαλίσματα, ούτε levelling όταν ο μύλος έχει σχηματισει έναν συμμετρικό κώνο με καφέ. Η μόνη διαφορά σε σχέση με το video είναι ότι δίνω μεγαλύτερη έμφαση στο πόσο παράλληλο είναι το tamper με τα χείλη του καλαθιού.
-
smoothbore
Ωραιο κ@βλιντζεκι (gatzet αγγλιστι) τελικά, κανει και το κλακ για να εισαι οκ στο πάτημα και κυριως ..........δεν ειναι ροζ
Μεγεια Χρηστο .
Μεγεια Χρηστο .