Πρώτες αγορές για Rancilio Silvia
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Re: Πρώτες αγορές για Rancilio Silvia
Εγώ προτείνω να μάθεις πρώτα την σκληρότητα του νερού της περιοχής σου. Μπορεί να έχεις αρκετά χαμήλή.
Στην τελική ίσως να καλύπτεσαι και με νερό της βρύσης και αφαλάτωση ευλαβικά κάθε 2 μήνες.
Στην τελική ίσως να καλύπτεσαι και με νερό της βρύσης και αφαλάτωση ευλαβικά κάθε 2 μήνες.
-
tsthanos
Χρήστο,
Μόλις το έκλεισα από εδώ: http://www.espressocoffeeshop.com/store/filtro.html.
Χρειάζομαι κάτι άλλο όσον αφορά το φίλτρο αποσκλήρυνσης νερού;
Τέλος, όσον αφορά την αφαλάτωση, ακολουθούμε αυτά που αναφέρονται στο θέμα viewtopic.php?f=15&t=202;
Μόλις το έκλεισα από εδώ: http://www.espressocoffeeshop.com/store/filtro.html.
Χρειάζομαι κάτι άλλο όσον αφορά το φίλτρο αποσκλήρυνσης νερού;
Τέλος, όσον αφορά την αφαλάτωση, ακολουθούμε αυτά που αναφέρονται στο θέμα viewtopic.php?f=15&t=202;
- Βαγγελης ο καφετζης
- Μηχανή:: ECM Mechanika III PR
- Μύλος:: Compak K10 conic
- 2ος Μύλος:: Χειροκίνητος sozen
- Οι καφέδες μου:: Φρέσκοι specialty
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Βαγγέλη αυτό είναι που λένε φρέσκα νέα "επί του πιεστηρίου". 
Update:
Θάνο ούτε και εγώ το πήρα χαμπάρι ότι το αγόρασες ήδη. Είσαι πολύ γρήγορος. Κρίμα που για μερικά λεπτά χάθηκαν μερικά ευρώ.
viewtopic.php?f=13&p=24068#p24068
Για την αφαλάτωση να διαβάσεις όλο το νήμα για να δεις τι πρέπει να προσέξεις για την Silvia.
Update:
Θάνο ούτε και εγώ το πήρα χαμπάρι ότι το αγόρασες ήδη. Είσαι πολύ γρήγορος. Κρίμα που για μερικά λεπτά χάθηκαν μερικά ευρώ.
viewtopic.php?f=13&p=24068#p24068
Για την αφαλάτωση να διαβάσεις όλο το νήμα για να δεις τι πρέπει να προσέξεις για την Silvia.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
-
tsthanos
Το φίλτρο το παράγγειλα αμέσως καθώς με ενημέρωσαν ότι την Πέμπτη η είναι θα είναι Ελλάδα.
Βαγγέλη, εκτός από τα Bestmax της Water and more, αν κατάλαβα καλά αναφερόσουν στο φίλτρο ρητίνης σαν καλύτερη λύση (αντί αυτού που ανέφερε ο Χρήστος και αγόρασα);
Βαγγέλη, εκτός από τα Bestmax της Water and more, αν κατάλαβα καλά αναφερόσουν στο φίλτρο ρητίνης σαν καλύτερη λύση (αντί αυτού που ανέφερε ο Χρήστος και αγόρασα);
-
tsthanos
Αύριο παραλαμβάνω (τουλάχιστον έτσι αναφέρει η UPS) τη Silvia και λόγω του ότι το φίλτρο από το espressocoffeeshop.com δεν έχει έρθει ακόμα πέρασα πριν λίγο από τη Eurogat για να έχω ένα φίλτρο αύριο.
Μου είπαν ότι πρώτα πρέπει να γεμίσει με νερό το φίλτρο ρητίνης και μετά το boiler. Αληθεύει; Εάν ναι, με ποια διαδικασία γίνεται;
Μου είπαν ότι πρώτα πρέπει να γεμίσει με νερό το φίλτρο ρητίνης και μετά το boiler. Αληθεύει; Εάν ναι, με ποια διαδικασία γίνεται;
- afonic
- Όνομα: Ιωσήφ
- Μηχανή:: Nuova Simoneli Oscar
- Μύλος:: Anfim Best
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop
- Επικοινωνία:
Ρε Θάνο γέμισε το boiler αρχική (priming) χωρίς το φίλτρο και πέρασε το μετά. Δεν θα πάθει τίποτα με λίγο αφιλτράριστο νερό.
-
tsthanos
Τελικά, αφού μου εξήγησε κάποια βασικά πράγματα ο Στέφανος (από TAF, τον οποίο και υπέρ-ευχαριστώ) πήρα Sweet Blue και Espresso Utz για αρχή.
Δεν γνωρίζω τι πρέπει να πάρω για τον καθημερινό καθαρισμό και τη συντήρηση και της μηχανής και του μύλου, οπότε θα εκτιμούσα την όποια συμβουλή
Παραθέτω φωτογραφία της πρόχειρης τοποθέτησης και της πρώτης προσπάθειας με 18gr καφέ και 25sec εκχύλιση. Επίσης, τυχόν συμβουλές σχετικά με τον espresso θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες..!
Οι πρώτες αγορές περιλαμβάνουν: 2 σκεύη για την αποθήευση του καφέ (Amazon), 2πλό φίλτρο κλείστρου (TAF), ψηφιακή ζυγαριά salter (Cook-Shop) και φίλτρο ρητίνης (Eurogat).
Δεν γνωρίζω τι πρέπει να πάρω για τον καθημερινό καθαρισμό και τη συντήρηση και της μηχανής και του μύλου, οπότε θα εκτιμούσα την όποια συμβουλή
Παραθέτω φωτογραφία της πρόχειρης τοποθέτησης και της πρώτης προσπάθειας με 18gr καφέ και 25sec εκχύλιση. Επίσης, τυχόν συμβουλές σχετικά με τον espresso θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμες..!
Οι πρώτες αγορές περιλαμβάνουν: 2 σκεύη για την αποθήευση του καφέ (Amazon), 2πλό φίλτρο κλείστρου (TAF), ψηφιακή ζυγαριά salter (Cook-Shop) και φίλτρο ρητίνης (Eurogat).
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Bρε σεις τι έχετε παθει;
Υπαρχει σχετικό θεμα με τις φωτογραφίες του εξοπλισμου μας.
Μαλλον ο Χρήστος πρέπει να το καρφιτσώσει πάνω πάνω για να φαίνεται.
Υπαρχει σχετικό θεμα με τις φωτογραφίες του εξοπλισμου μας.