Αναζητηση σκευών/εξαρτηματων

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
efthymis

Αναζητηση σκευών/εξαρτηματων

Δημοσίευση από efthymis » Τετ Οκτ 27, 2010 5:05 pm

Χαιρετω την παρεα! :)

Αφου διαβασα αρκετα κ συνειδητοποιησα τα βασικα για την παρασκευη σωστου εσπρεσσο (για αρχη αυτο θεωρω σημαντικοτερο, το "καλος" ερχεται στν πορεια) αρχισα να ψαχνω για καποια πραγματακια που θα με βοηθησουν προς αυτη την κατευθυνση.

Κατ'αρχας θελω να βρω ενα ογκομετρικο ποτηρακι σαν αυτο εδω viewtopic.php?f=4&t=656#p6123 γιατι με το ματι δουλεια δε γινεται.

Δευτερη "αναγκη" ειναι να αγορασω ενα ελευθερο φιλτρο και μαλλον ταμπερ. Το 2ο δεν ειναι δυσκολο να βρεθει στο ιντερνετ, για φιλτρα ομως δε βρηκα κατι στην Ελλαδα τουλαχιστον.

Μηπως μπορειτε να μου προτεινετε καταστηματα κατα προτιμηση επισκεψιμα (δηλαδη υπαρκτα, οχι μονο ιντερνετικα) απο τα οποια μπορω να αγορασω τα παραπανω??

ΥΓ μηπως ξερετε πως μετρμε την εσωτερικη διαμετρο του φιλτρου?? το μετρησα με χαρακα κ βγηκε 5,2εκ οι διαστασεις ομως που βλεπω στα διαορα sites ειναι σε mm κι εχω μπερδυτει :OOPS:

Ευχαριστω!! :D

Άβαταρ μέλους
boltsis
Όνομα: Ηλίας
Μηχανή:: La San Marco 95E
2η Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
Μύλος:: La San Marco SM 90/T
2ος Μύλος:: Zassenhaus manual
Οι καφέδες μου:: TAF San Pedro

Re: Αναζητηση σκευών/εξαρτηματων

Δημοσίευση από boltsis » Τετ Οκτ 27, 2010 6:06 pm

Φίλε για ελεύθερο φίλτρο ψάχνω και εγώ και μάλιστα 5,2cm.Τα 5,2cm είναι 520mm αν δε κάνω λάθος.Αλλά δε ξέρω αν βρούμε και κάνουνε στα δικά μας καλαθάκια ακριβώς.Εχώ έχω κάνει μια μεταροπή το pressurized pf viewtopic.php?f=4&p=6294#p6294 (στο πρώτο ποστ θα δεις φωτό) σε απλό αλλά δε ξέρω κατα πόσο πλησιάζει τα κανονικά.
Αν βρείς κάτι πές μου και μενα..
Εγώ για ένα απλό freddo espresso ξεκίνησα..

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τετ Οκτ 27, 2010 6:35 pm

Κι εγω την ιδια εντυπωση ειχα, αλλα ειναι 52mm!! (τωρα το ειδα σε μετατροπεα στο νετ ειμαι ασχετος απο θετικες επιστημες :lol: )

Αν βρω φυσικα θα το ποσταρω κιολας, αλλα το θεμα ειναι οχι στο μεγεθος αλλα στο οτι δεν ξερω καν μαγαζια που να εχουν τετοια αξεσουαρ!! Εδω για το ποτηρακι με τις διαγραμμισεις ρωτησα σημερα στα μαγαζια στην πολη μου, κ ειχαν ολοι κατι κανατες απο 100μλ κ πανω!

Μονο σε ενα βρηκα αλλα κι αυτο ειχε ενα μικρουλι μεχρι 30 μλ!! :?

EDIT για μετατροπη δε νομιζω να γινεται, γιατι το κοιταξα απο κατω και ειναι τελειως μονοκοματο. Αυτα που "φτιαχνονται" εχουν μια βιδα απο κατω εξ'οσων εχω ακουσει τουλαχιστον...

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Οκτ 27, 2010 6:47 pm

To ποτηράκι μεζούρα που έχεις στο παραπάνω link μου φαίνεται είναι από το Taf καφέ. Καλαθάκι στα 53 51mm είναι της Vivo. Εγώ θα έκανα ένα τηλεφωνάκι στο Niklas Service ή θα το αγόραζα και δοκίμαζα έτσι και αλλιώς. Είναι άλλωστε πολύ φτηνό.
viewtopic.php?f=2&t=572&p=5825&hilit=vivo#p5822
Επίσης θα ήταν πολύ καλό εάν ανεβάζατε τίποτα φωτογραφίες από τα pf και τα καλαθάκια σας για να είχαμε μια καλύτερη ιδέα.
Ευθύμη δεν χρειάζεται να αγοράσεις tamper, και το πλαστικό που έχεις είναι μια χαρά.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Οκτ 27, 2010 7:17 pm

Επίσης για τις μετρήσεις σας δοκιμάστε και λίγο χαρτοκοπτική. Τα παρακάτω links είναι για 52 mm και 53 mm tampers.
http://www.espressolino.de/dl/tamper-check_53.pdf
http://www.maxicoffee.com/images/tamper ... -52-mm.pdf
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τετ Οκτ 27, 2010 7:28 pm

Ευχαριστω για την απαντηση!!!

το 53αρι που λες μαλλον θα χωραει στο δικο μου πφ γιατι οταν βαλω μεσα το φιλτρο και το κουνησω εχει λιγακι περιθωριο, δε "σφηνωνει" δηλαδη. θα παρω ενα τηλ, κι αν τα εχουν στο μαγαζι θα παω απο κει με το πφ να το δοκιμασω κ live !! :lol:

(το ξαναμετρησα τωρα ειναι αναμεσα στο 5,2 κ το 5,3 οποτε τι στο καλο θα χωραει!! Χιλια ευχαριστω!!!)

Για το ποτηρακι αφου εχει στο ταφ παλι καλα ετσι κι αλλιως θα πηγαινα παρασκευη η δευτερα να παρω καφε κουτι μου ερχεται!!

Ταμπερ δε χρειαζεται ουτε με το ελευθερο φιλτρο??? Ενταξει παιζω ξυλο με τον καφε για να πατηθει οσο καλυτερα γινεται δε με πειραζει αυτο, αλλα την ευκολια του ταμπερ οπως το ειδα στα βιντεακια τη ζηλεψα ειναι η αληθεια :)

Ας αρχισω βεβαια με καλο καφε κ φιλτρο κ βλεπουμε...

Οριστε κ οι φωτογραφιες!! :D

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1288196040

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1288196733

http://i957.photobucket.com/albums/ae57 ... 1288196754

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Οκτ 27, 2010 7:35 pm

Με το ελεύθερο φίλτρο χρειάζεται το tamper αλλά ας τα πάμε βήμα-βήμα. Άμα ταιριάξει το καλαθάκι της Vivo θα είσαι πολύ τυχερός. Για την ιστορία έχεις pressurised καλαθάκι.

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τετ Οκτ 27, 2010 8:01 pm

Συμφωνουμε απολυτα, βημα βημα για να βλεπω κ τι κερδιζω καθε φορα :)

Εκανα κ τη χειροτεχνια με το 53αρι παραδειγμα και ειναι σχεδον ισο με το καλαθακι μου, αντε να'ναι ελαχιστα μεγαλυτερο. Μαλλον καλο σημαδι ειναι αυτο σωστα??

Ωχ ναι, δεν ειπα καθολου πληροφοριες για τη μηχανη!! Ειναι μια izzy που δεν υπαρχει σε κανενα καταλογο, εμφανισιακα μοιαζει με αυτην εδω (http://www.kotsovolos.gr/site/datafiles ... 1061-1.jpg) αλλα ειναι πιο απλη μαλλον παλαιοτερο μοντελο και το καλαθακι φυσικα pressurized γι'αυτο κ θελω να το αλλαξω!! ;)

Και παλι ευχαριστω, 2 πραγματα εψαχνα αμεσως μου τα βρηκατε!! :oneup:

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από Christos » Τετ Οκτ 27, 2010 8:13 pm

Γενικά κράτα μικρό καλάθι επί του προκειμένου. Μακάρι πάντως να ταιριάζει.

efthymis

Δημοσίευση από efthymis » Τετ Οκτ 27, 2010 8:16 pm

Οκ! Οταν εχω νεοτερα θα ενημερωσω!

Απάντηση