Gaggia Pure, Evolution ή Color;

Συστάσεις αγορών για τους "νέους" Barista και προτάσεις αναβαθμίσεων για τους "παλιούς".
translator

Re: Gaggia Pure, Evolution ή Color;

Δημοσίευση από translator » Τρί Ιαν 17, 2012 12:05 am

Την φτηνότερη... η δεύτερη κάνει ογκομέτρηση αλλά σου είναι άχρηστη αν αλλάζεις καφέδες.

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τρί Ιαν 17, 2012 1:14 am

Αφροδίτη θα σε παρακαλούσα να μην γράφεις με κεφαλαία. Στην γλώσσα των forum σημαίνει ότι φωνάζεις και δεν επιτρέπεται η χρήση τους.
Στο θέμα του εξοπλισμού. Θα μπορούσες να μας δώσεις ένα link με τον μύλο που έχεις καθώς επίσης και το maximum ποσό που προτίθεσαι να επενδύσεις συνολικά για εξοπλισμό;
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

pearl jam

Δημοσίευση από pearl jam » Τρί Ιαν 17, 2012 10:43 pm

Sorry, όπως κατάλαβες δεν ξέρω από γλώσσα φόρουμ, πρέπει μάλλον να κάνω φροντιστήριο!
Όσον αφορά το μύλο μου είναι Starbucks barista burr grinder και το πρώτο link που βρήκα είναι αυτό http://coffeegeek.com/reviews/grinders/ ... ta_grinder.
Έως 300 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός μου.
Thanks

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Τετ Ιαν 18, 2012 12:39 am

Με ένα πρόχειρο διάβασμα μάλλον ο μύλος σου έστω και οριακά είναι κατάλληλος για να ξεκινήσεις την ενασχόληση σου με τον espresso.
Οι προτάσεις μου για μηχανή θα ήταν:

α) να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Θάνου και να πας για την Classic στα 240 ευρώ περίπου (με τα ταχυδρομικά) από το amazon.co.uk.
http://www.amazon.co.uk/Classic-RI8161- ... B0000C72XS
Προσοχή οι τιμές αλλάζουν με την ώρα μερικές φορές στο Amazon. H τιμή που βλέπω εγώ αυτήν την στιγμή είναι 199.97 λίρες.

β)ή ακόμα καλύτερα θα σου πρότεινα να επικοινωνήσεις με τον Νίκο (nikp81) με πμ για την τιμή που θα δώσει την δική του Gaggia Baby Dose. Δεν είναι η απλή, έχει τα καλύτερα mods πάνω της, και όλο της το ιστορικό μπορεί να βρεθεί και στο forum.
nikp81 έγραψε:Αφροδιτη κανε υπομονη , σε 15 μερες θα βαλω αγγελια την Baby μου που ειναι και φτιαγμενη ...χααχαχ ..Εγω θα προτεινα να ξεκινησεις απο Baby και εναν μυλο και θα εισαι οκ!
YΓ Επειδή μόνα τους η μηχανή και ο μύλος δεν θα κάνουν καλό espresso θα χρειαστείς και πολλές επισκέψεις στο forum οπότε θα μάθεις και για αυτά αλλά και για την γλώσσα τους. :lol:
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

Άβαταρ μέλους
Faunos
Όνομα: Θάνος
Μηχανή:: Gaggia Classic
Μύλος:: Graef CM 81
Οι καφέδες μου:: Στο ψάξιμο...

Δημοσίευση από Faunos » Τετ Ιαν 18, 2012 1:30 am

Η δική μου Gaggia Classic αγοράστηκε από το amazon.co.uk και κόστισε 215 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά.

Αφροδίτη, θα τα πούμε και την Πέμπτη μάλλον από κοντά. Κάνε λίγη υπομονή, μη βιάζεσαι. Δείχνοντας υπομονή, μόνο κερδισμένη θα βγεις! :)

rebellos

Δημοσίευση από rebellos » Πέμ Ιαν 19, 2012 11:10 pm

Παιδια εχει ακομα στα 120€ το mediamarkt την color;;

pearl jam

Δημοσίευση από pearl jam » Παρ Ιαν 20, 2012 12:26 am

Μπορείς να πάρεις τηλέφωνο για να μάθεις(για την pure) πάντως σε τέτοια τιμή έχω μία αίσθηση ότι την έχει από οκτώβρη.

Χρήστο ευχαριστώ για που κοίταξες για τον ταπεινό μου μύλο. Ένας baristas στην taf μου είπε ότι η γενικά η gaggia θέλουν πολύ λεπτοκομμένο καφέ οπότε δεν κάνει για την περίπτωση μου, και να κοιτάξω για καμια saeco κλπ.(Μπήκε στο μυαλό μου η saeco hd8323) Η αλήθεια είναι ότι είμαι σε πλήρη σύγχυση και εκτιμώ την υπομονή όλων σας να ασχοληθείτε με wanna be baristas. Θέλω να ομολογήσω οι γνώσεις και η τεχνική που συνεπάγεται η παραγωγή εσπρεσσο με έχουν τρομάξει λιγάκι.
:a116:

rebellos

Δημοσίευση από rebellos » Παρ Ιαν 20, 2012 12:59 pm

Καλημέρα! Πήρα στα mediamarkt σε 2 καταστηματα στην αθηνα και η μόνη gaggia που εχουν ειναι με καψουλες ιλλυ!

Απάντηση