Μέτα από μακροχρόνια συμβίωση με μια Krups XP2000, η απόκτηση του Mahlkönig Vario έκανε επιτακτική την επιθύμια αναβάθμισης της μηχανής.
Αφού ξεπεράστηκε - αργά αλλά μεθοδικά - και ο σκόπελος του οικογενειακού οικονομικού προγραμματισμού
Ως τώρα οι απαίτησεις μας (εγώ και η γυναίκα μου) είναι καθημερινά 1 single shot (δικός μου) και 1 lungo (δικός της) και τα Σ/Κ από 2 διπλούς ο καθένας μας. Όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι έχει χρειαστεί να φτιάξω και 6 διπλούς espressi. Βέβαια όταν αναβαθμιστεί η μηχανή (και εν καιρώ η τεχνική μου), είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι τα πρωινά μας θα έχει ο καθένας μας από 1 διπλό espresso.
Ένα εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο να κοιτάω για DB μηχανή, όταν η απαίτηση για ατμό θα είναι μόνο αν θέλουμε να ασχοληθούμε με το ευγενές άθλημα του latte art, για καλλιτεχνικούς λόγους (!). Απλά και μόνο διότι θεωρώ ότι η φιλοσοφία του σχεδιασμού και η ποιότητα των υλικών σε μηχανές dual boiler δίνουν τελικά στο φλυτζάνι πιο σταθερά, εύκολα και γευστικά ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Επιπλεόν είναι ελάχιστες (στην Ελλάδα καμία) οι επιλογές σε μηχανές μονού boiler με Ε61 σε σχέση με αυτές των DB/HX.
Για να μη σας κουράζω φλυαρώντας, έχω καταλήξει (?) στη μηχανή του τίτλου, με την Brewtus να έχει τη δεύτερη θέση, βασικά λόγω του PID. Ωστόσο τη VBM μπορώ να τη βρώ στην εγχώρια αγορά, στοχεύοντας και στην εξασφάλιση της επικοινωνίας/service με Έλληνα επιχειρηματία. Πιο συγκεκριμένα, έχω κατα νού το barista.gr :
http://barista.gr/Vibiemme%20Domobar%20 ... 2%20boiler (Χρήστο, αν θεωρείς ότι το link πρέπει να αφαιρεθεί, πράξε τα δέοντα)
Αυτό που με κάνει να είμαι κάπως επιφυλακτικός είναι:
1. Ενώ βρίσκεις πληθώρα reviews για τη VBM Domobar Super, για τη Junior δε μπορώ να πω το ίδιο, αν και είναι αρκετό καιρό στην αγορά
2. Έχουν αναφερθεί ορισμένα θέματα με το θερμοστάτη του brew boiler και αποδίδονται στο ότι λόγω του μικρότερου μεγέθους της μηχανής, όταν έιναι αναμένο το steam boiler, ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία στο εσωτερικό της μηχανής δίνοντας λάθος ένδειξη στο θερμοστάτη, με αποτέλεσμα να μη κρατάει σταθερή τη θερμοκρασία του grouphead. Ενδεικτικά: http://www.home-barista.com/espresso-ma ... 16992.html . Ισχύει? Ακόμα κι αν ισχύει, εφόσον δε θα πολυχρησιμοποιώ τον ατμό, παραμένει το θέμα.
Αν δεν κάνω λάθως κάποια παιδιά εδώ μέσα (vdal72) έχουν τη Junior, η γνώμη τους θα ήταν πολύτιμη για μένα καθώς και οι απόψεις όποιου μπορεί να συνεισφέρει στην κουβέντα.
Ευχαριστώ.