Delonghi EC685
-
- Δημοσιεύσεις: 49
- Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 15, 2018 7:09 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit anita pl042tem
- Οι καφέδες μου:: Freddo espresso
Re: Delonghi EC685
Δεν έχω δυστυχώς.. αγοράζω από καφεκοπτεία μου αλέθουν εκείνη την ώρα μια μικρή ποσότητα 100γρ αλλά λόγω ότι πονώ ένα άντε βαριά δυο αλλοιώνεται γρήγορα . Πιστεύεις πως με naked pf και μύλο θα είναι ότι καλύτερο θα μπορούσα να κάνω ; Προς το παρόν έχω παραγγείλει ένα tamper 51mm calibrated. Για μύλο σκέφτομαι το πολύ ένα graef cm702. Άλλα μετα με προβληματίζει ο βαθμός... σε ευχαριστώ
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Delonghi EC685
Μιας και εχεις ηδη την μηχανη για να παρεις τα μεγιστα απο οτι μπορει να σου δωσει χρειαζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μυλο και non-pressurized καλαθακι ,(στο ιντερνετ θα βρεις βιντεακια πως θα το κανεις ) τωρα εαν ειναι και naked ακομη καλυτερα.
Προθερμανση θα κανεις παντα για να παρουν ολα μια θερμοκρασια ( 3-4- και 5 φορες οπως ειπες )
Τον βαθμο κοψιματος θα τον βρεις μονος σου αναλογα τον καθε καφε και το γευστικο αποτελεσμα που εσενα θα σου αρεσει .
Διαβασε και το παρακατω για μια ακομη βοηθεια ,
If you just use the un-pressurized basket (you may need to take out the plastic insert in the PF), and do a blank shot to warm the PF and head, you'll get most of the way to what you'd get with bottomless without the expense.
Bottomless looks good and all that, but with the smaller diameter basket, your puck will be thicker than standard, channeling less problematic. I found that unpressurized basket was all I needed to improve espresso from that machine. The frothing wand is junk, but if you just remove the frothing attachment, the remaining tip is short, but adequate to heat your milk, using a small pitcher.
Grinder and beans are important, as always, but in spite of the nay-sayers, the machine is capable of providing a decent (not great, but very drinkable) espresso. Longevity is another story, but when this one breaks, you'll have learned a lot from it. And it may well last you a few years, depending on luck, care, water chemistry, and luck
https://www.youtube.com/watch?v=oea3h6OCBb4
καλα καφεδακια !
Προθερμανση θα κανεις παντα για να παρουν ολα μια θερμοκρασια ( 3-4- και 5 φορες οπως ειπες )
Τον βαθμο κοψιματος θα τον βρεις μονος σου αναλογα τον καθε καφε και το γευστικο αποτελεσμα που εσενα θα σου αρεσει .
Διαβασε και το παρακατω για μια ακομη βοηθεια ,
If you just use the un-pressurized basket (you may need to take out the plastic insert in the PF), and do a blank shot to warm the PF and head, you'll get most of the way to what you'd get with bottomless without the expense.
Bottomless looks good and all that, but with the smaller diameter basket, your puck will be thicker than standard, channeling less problematic. I found that unpressurized basket was all I needed to improve espresso from that machine. The frothing wand is junk, but if you just remove the frothing attachment, the remaining tip is short, but adequate to heat your milk, using a small pitcher.
Grinder and beans are important, as always, but in spite of the nay-sayers, the machine is capable of providing a decent (not great, but very drinkable) espresso. Longevity is another story, but when this one breaks, you'll have learned a lot from it. And it may well last you a few years, depending on luck, care, water chemistry, and luck
https://www.youtube.com/watch?v=oea3h6OCBb4
καλα καφεδακια !
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
-
- Δημοσιεύσεις: 49
- Εγγραφή: Πέμ Νοέμ 15, 2018 7:09 pm
- Όνομα: Δημήτρης
- Μηχανή:: Lelit anita pl042tem
- Οι καφέδες μου:: Freddo espresso
Re: Delonghi EC685
Ok αυτό θα κάνω.. αν και εικονικά πάντα όσα βλέπω παρόμοια δείχνουν πολύ καλό καϊμάκι.. απλά σκέφτομαι, μήπως μετά από τόσα shots πέφτει τίποτα η πίεση η δεν παίζει ; Και κάτι άλλο χαζό, με 51mm basket ταιριάζει 51mm tamper ? Γιατί ταμπερ έχω είδη παραγγείλει..cosini έγραψε: ↑Σάβ Νοέμ 17, 2018 10:58 pmΜιας και εχεις ηδη την μηχανη για να παρεις τα μεγιστα απο οτι μπορει να σου δωσει χρειαζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μυλο και non-pressurized καλαθακι ,(στο ιντερνετ θα βρεις βιντεακια πως θα το κανεις ) τωρα εαν ειναι και naked ακομη καλυτερα.
Προθερμανση θα κανεις παντα για να παρουν ολα μια θερμοκρασια ( 3-4- και 5 φορες οπως ειπες )
Τον βαθμο κοψιματος θα τον βρεις μονος σου αναλογα τον καθε καφε και το γευστικο αποτελεσμα που εσενα θα σου αρεσει .
Διαβασε και το παρακατω για μια ακομη βοηθεια ,
If you just use the un-pressurized basket (you may need to take out the plastic insert in the PF), and do a blank shot to warm the PF and head, you'll get most of the way to what you'd get with bottomless without the expense.
Bottomless looks good and all that, but with the smaller diameter basket, your puck will be thicker than standard, channeling less problematic. I found that unpressurized basket was all I needed to improve espresso from that machine. The frothing wand is junk, but if you just remove the frothing attachment, the remaining tip is short, but adequate to heat your milk, using a small pitcher.
Grinder and beans are important, as always, but in spite of the nay-sayers, the machine is capable of providing a decent (not great, but very drinkable) espresso. Longevity is another story, but when this one breaks, you'll have learned a lot from it. And it may well last you a few years, depending on luck, care, water chemistry, and luck
https://www.youtube.com/watch?v=oea3h6OCBb4
καλα καφεδακια !
Σε ευχαριστώ
-
- Δημοσιεύσεις: 539
- Εγγραφή: Πέμ Οκτ 18, 2018 12:55 pm
- Όνομα: Αναστασια
- Μηχανή:: Silvia V3 mod
- 2η Μηχανή:: La Pavoni Pro
- Μύλος:: Compak k10
- 2ος Μύλος:: Niche Zero
- Οι καφέδες μου:: φρέσκοι και λάιτ
- Τοποθεσία: Τήνος
Re: Delonghi EC685
Λογικά ταιριάζει.
-
- Δημοσιεύσεις: 38
- Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 08, 2018 11:27 pm
- Όνομα: Αχιλλεας
- Μηχανή:: Lelit Victoria
- Μύλος:: Obel mito 64 mm
- Οι καφέδες μου:: Barista Shop Blends
- Τοποθεσία: Δράμα
Re: Delonghi EC685
Έξτρα χρήματα μην ρίχνεις στη μηχανή, δεν αξίζει αναβαθμίσεις. Ότι χρήματα έχεις ριξτα για μύλο, τον οποίο θα κρατήσεις και στην επόμενη μηχανή σου. Εξασφάλισε πρώτα την πρώτη ύλη (καφες-αλεσμα ) και μετά σε απασχολουν τα υπόλοιπα... κ εγώ ξεκίνησα απο μηχανή με thermoblock (krups) και ξέρω τι ταλαιπωρία τράβηξα για να προσπαθήσω να πιω καφέ. Η ταλαιπωρία μου τελειωσε όταν μετά από αποταμίευση αγόρασα σωστά μηχανήματα..
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Delonghi EC685
Καλησπέρα σε όλους!
Αγόρασα πρόσφατα την delonghi ec685 και της έβαλα non pressurized καλαθακι και μύλο τον graef 702. Η απορία μου είναι η εξής: Η μηχανή έχει από πριν προγραμματισμένο έναν Χ χρόνο εκχύλισης. Ιδανικά αυτός πόσο πρέπει να κρατάει ΧΩΡΙΣ καφέ? Το ρωτάω γιατί αναρωτιέμαι αν ο χρόνος εκχύλισης που λαμβάνω είναι σωστός.
Αγόρασα πρόσφατα την delonghi ec685 και της έβαλα non pressurized καλαθακι και μύλο τον graef 702. Η απορία μου είναι η εξής: Η μηχανή έχει από πριν προγραμματισμένο έναν Χ χρόνο εκχύλισης. Ιδανικά αυτός πόσο πρέπει να κρατάει ΧΩΡΙΣ καφέ? Το ρωτάω γιατί αναρωτιέμαι αν ο χρόνος εκχύλισης που λαμβάνω είναι σωστός.
- cosini
- Δημοσιεύσεις: 400
- Εγγραφή: Παρ Ιουν 16, 2017 10:57 am
- Όνομα: Δημητρης
- Μηχανή:: Cosini DB espresso
- 2η Μηχανή:: Cosini Lever machine
- Μύλος:: Baratza Sette 270Wi
- 2ος Μύλος:: HRM 350 ROASTING
- Οι καφέδες μου:: all
- Τοποθεσία: αθηνα
- Επικοινωνία:
Re: Delonghi EC685
Προφανώς εννοείς το λαμπάκι , όχι όμως ότι σταματά κ η ροη του νερού .
Αυτό δεν γίνεται προγραμματισμένα απλά κατά την εκχύλιση κρυώνει το νερό και μπαίνει ξανά σε λειτουργία ο θερμοστάτης .
Όταν αυτό το κάνεις χωρίς καφέ η ροη είναι μεγαλύτερη το νερό κρυώνει πιο γρήγορα και όλος ο κύκλος γίνεται σε πιο σύντομο χρόνο .
Η κάθε μηχανή συμπεριφέρεται διαφορετικά τόσο λόγω κατασκευής της όσο και λόγω των συγκεκριμένων συνθηκών που δουλεύει ( θερμοκρασία χώρου , θερμοκρασία νερού ) οπότε δεν υπάρχει απάντηση στην απορία σου και δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι .
Κάνε καλό προζέσταμα ( 4-5 φλασαρίσματα ) στη μηχανή και κόψε τόσο ψιλά τον καφέ ώστε να πάρεις τα διπλά γραμμάρια σε ρόφημα περίπου σε 25-30 sec .
5M οι απόλυτοι κανόνες για έναν τέλειο εσπρέσσο.
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
1. Miscela: το χαρμάνι
2. Macchine caffe Espresso: Η μηχανή
3. Macinadosatore: Ο μύλος κοπής
4. Mano dell'operatore: Το «χέρι» του μπαρίστα
5. Manutenzione: Η συντήρηση
- DgSensei
- Δημοσιεύσεις: 313
- Εγγραφή: Κυρ Μάιος 12, 2019 4:46 pm
- Μηχανή:: Gaggia Classic PID
- Μύλος:: Eureka Mignon Crono
Re: Delonghi EC685
Δεν εννοούσα αυτό αλλά με κάλυψε η απάντηση σου ! Ευχαριστώ!