Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

PID, μετρητές πίεσης, και ό,τι άλλο χρειάζεται ώστε το "φιατάκι" σας να γίνει Mitsubishi Evo.
ftoxos
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από ftoxos » Παρ Νοέμ 04, 2016 10:40 am

xristospet21 έγραψε:Αν καταφερεις ποτε και μετρησεις ποσο σταθερη ειναι η θερμοκρασια στο intrashot πες μας.
Καλα καφεδακια.
Ok!

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από UltiMo_ » Παρ Νοέμ 04, 2016 12:01 pm

η θερμοκρασία πεφτει γιατι στο boiler μπαίνει κρυο νερο. οχι γιατι κρυώνει το boiler απέξω.
αρα δε νομίζω να κανει καμμια διαφορα η μόνωση. το mod με τη χαλκοσωλήνα όμως βαζει μεσα στη μηχανη προ-ζεσταμενο νερο. αυτο ισως να κανει διαφορά
When life throws you curves, aim for the apex

buddy
Δημοσιεύσεις: 1017
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από buddy » Παρ Νοέμ 04, 2016 12:10 pm

Σωστος.Το mod με χαλκοσωληνα ειναι τελειο.Την κανει να δουλευει σαν dual boiler.
Θα το εκανα αλλα ηδη μαζευω λεφτα για izzo alex duetto 3.

ftoxos
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από ftoxos » Παρ Νοέμ 04, 2016 2:35 pm

Η μόνωση χρησιμεύει περισσότερο για την διατήρηση της θερμότητας του Boiler με εγκλωβισμό της, που έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομία ρεύματος.
Σίγουρα το τύλιγμα με χαλκοσωλήνα είναι εκείνο που στη ουσία επεκτείνει τη χωρητικότητα του boiler από τη μία και παρέχει έτοιμο ζεστό νερό σε αυτό από την άλλη, τόσο, όσο νερό βρίσκεται μέχρι το τελευταίο σημείο της σωλήνας που εφάπτεται με το boiler.
Αλλά και όταν το φρέσκο νερό μπει στη χαλκοσωλήνα, πράγμα το οποίο συμβαίνει άμεσα με το που πατάμε το κουμπί της εκχύλισης, έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφά θερμότητα από την επιφάνεια του boiler, άρα συμβαίνει κάποια πτώση θερμοκρασίας στο σώμα του boiler και άρα στο νερό του. Απλά μέχρι να γίνει αισθητό τα 30ml του καφέ θα βρίσκονται ήδη στο φλυντζάνι.

ftoxos
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από ftoxos » Κυρ Νοέμ 06, 2016 1:46 pm

Τελικά καμία σχέση οι καφέδες ΤΩΡΑ με το ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
Η πίεση είναι το Α κεφαλαίο.
Έλυσα και την μηχανή άλεσης που έχω (Gaggia MDF), και αφού την έκανα βίδες και την καθάρισα σε βάθος, την καλιμπράρισα και κόβει σαν καινούρια!

buddy
Δημοσιεύσεις: 1017
Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
Όνομα: Χρήστος
Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
Οι καφέδες μου:: Natural
Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από buddy » Κυρ Νοέμ 06, 2016 2:02 pm

Tην πιεση ποσο την εχεις με τυφλο?
Επίσης τι καφεδες χρησιμοποιεις και ειδες μεγαλη διαφορα με την αλλαγη πιεσης?
Εγω πχ για light roast specialty εχω κατεβει και στα 7,5 - 8 bar με τυφλο (με την συμβουλη του φιλου :respekt: νυν Edesso πρωην tripsis) και πηρα πιο καλο - γλυκο αποτελεσμα.
Και γενικα με τους specialty παιζω 8 - 9 bar με τυφλο αντε και 9,5 καιμια φορα για medium roast, πραγματικη πιεση 9 δηλαδη οταν με τυφλο δειχνει 9,5 bar.

ftoxos
Δημοσιεύσεις: 177
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
Όνομα: Κωνσταντίνος
Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
Μύλος:: Gaggia MDF
Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από ftoxos » Κυρ Νοέμ 06, 2016 6:52 pm

9 bar με τυφλό.
8,8 bar ξεκινά η εκχύλιση και τελειώνει στα 8,5 bar ελάχιστο.
Διπλή δόση 16gr. για Lavazza Crema E Aroma Blue.
https://www.coffees.gr/espresso-lavazza ... lue-1000g/

Άβαταρ μέλους
UltiMo_
Δημοσιεύσεις: 959
Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
Όνομα: Γιαννης
Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
Μύλος:: Baratza Sette 270
Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
Τοποθεσία: Βόλος

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από UltiMo_ » Δευ Νοέμ 07, 2016 1:11 am

πως το πίνεις αυτό το πράμα. σκετη ρομπουστα ειναι. οπου βλεπεις crema, μακριαααααα
When life throws you curves, aim for the apex

Άβαταρ μέλους
Artisti
Δημοσιεύσεις: 3314
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
Όνομα: Γιώργος
Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
2η Μηχανή:: AeroPress
Μύλος:: Ascaso mini i2
2ος Μύλος:: Porlex tall
Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
Τοποθεσία: West Side over the river

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από Artisti » Δευ Νοέμ 07, 2016 2:30 am

Όντως χάλια καφές ακόμα και για Lavazza.
Το ότι τον πούλησε μέχρι και το lidl πέρυσι 10€ το κιλό λέει πολλά.
Και σε αυτή την τιμή στο ράφι έμεινε και για αυτό δεν τον ξαναφεραν φέτος.
Ούτε για ξενυχτισμένους νταλικέριδες δεν κάνει :lol:

Τον μόνο Lavazza που δεν ξέρω είναι ο Tierra αλλά δεν νομίζω να κάνει διαφορά σε σχέση με τους άλλους.

djvaggelis
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: Δευ Μαρ 11, 2013 3:14 pm
Όνομα: Βαγγέλης
Μύλος:: Compak K3 Touch
Οι καφέδες μου:: Taf

Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia

Δημοσίευση από djvaggelis » Δευ Νοέμ 07, 2016 10:21 pm

Κωσταντινε που να κανεις την προθέρμανση με το χαλκοσωληνα.... Εκεί και αν θα πιεις άλλο καφέ... Και με συνοδεία ενος pid (και το φτηνό κανει δουλεια) δε θες κάτι άλλο...
Προσωπικά το μανόμετρο το θεωρώ φρουφρου, γιαυτό και δεν το έβαλα, τα αλλά κανουν τη διαφορά.
Φιλικά.

Απάντηση