Ok!xristospet21 έγραψε:Αν καταφερεις ποτε και μετρησεις ποσο σταθερη ειναι η θερμοκρασια στο intrashot πες μας.
Καλα καφεδακια.
Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
-
- Δημοσιεύσεις: 177
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
- Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
- Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
η θερμοκρασία πεφτει γιατι στο boiler μπαίνει κρυο νερο. οχι γιατι κρυώνει το boiler απέξω.
αρα δε νομίζω να κανει καμμια διαφορα η μόνωση. το mod με τη χαλκοσωλήνα όμως βαζει μεσα στη μηχανη προ-ζεσταμενο νερο. αυτο ισως να κανει διαφορά
αρα δε νομίζω να κανει καμμια διαφορα η μόνωση. το mod με τη χαλκοσωλήνα όμως βαζει μεσα στη μηχανη προ-ζεσταμενο νερο. αυτο ισως να κανει διαφορά
When life throws you curves, aim for the apex
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Σωστος.Το mod με χαλκοσωληνα ειναι τελειο.Την κανει να δουλευει σαν dual boiler.
Θα το εκανα αλλα ηδη μαζευω λεφτα για izzo alex duetto 3.
Θα το εκανα αλλα ηδη μαζευω λεφτα για izzo alex duetto 3.
-
- Δημοσιεύσεις: 177
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
- Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
- Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Η μόνωση χρησιμεύει περισσότερο για την διατήρηση της θερμότητας του Boiler με εγκλωβισμό της, που έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομία ρεύματος.
Σίγουρα το τύλιγμα με χαλκοσωλήνα είναι εκείνο που στη ουσία επεκτείνει τη χωρητικότητα του boiler από τη μία και παρέχει έτοιμο ζεστό νερό σε αυτό από την άλλη, τόσο, όσο νερό βρίσκεται μέχρι το τελευταίο σημείο της σωλήνας που εφάπτεται με το boiler.
Αλλά και όταν το φρέσκο νερό μπει στη χαλκοσωλήνα, πράγμα το οποίο συμβαίνει άμεσα με το που πατάμε το κουμπί της εκχύλισης, έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφά θερμότητα από την επιφάνεια του boiler, άρα συμβαίνει κάποια πτώση θερμοκρασίας στο σώμα του boiler και άρα στο νερό του. Απλά μέχρι να γίνει αισθητό τα 30ml του καφέ θα βρίσκονται ήδη στο φλυντζάνι.
Σίγουρα το τύλιγμα με χαλκοσωλήνα είναι εκείνο που στη ουσία επεκτείνει τη χωρητικότητα του boiler από τη μία και παρέχει έτοιμο ζεστό νερό σε αυτό από την άλλη, τόσο, όσο νερό βρίσκεται μέχρι το τελευταίο σημείο της σωλήνας που εφάπτεται με το boiler.
Αλλά και όταν το φρέσκο νερό μπει στη χαλκοσωλήνα, πράγμα το οποίο συμβαίνει άμεσα με το που πατάμε το κουμπί της εκχύλισης, έχει σαν αποτέλεσμα να απορροφά θερμότητα από την επιφάνεια του boiler, άρα συμβαίνει κάποια πτώση θερμοκρασίας στο σώμα του boiler και άρα στο νερό του. Απλά μέχρι να γίνει αισθητό τα 30ml του καφέ θα βρίσκονται ήδη στο φλυντζάνι.
-
- Δημοσιεύσεις: 177
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
- Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
- Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Τελικά καμία σχέση οι καφέδες ΤΩΡΑ με το ΠΑΡΕΛΘΟΝ!
Η πίεση είναι το Α κεφαλαίο.
Έλυσα και την μηχανή άλεσης που έχω (Gaggia MDF), και αφού την έκανα βίδες και την καθάρισα σε βάθος, την καλιμπράρισα και κόβει σαν καινούρια!
Η πίεση είναι το Α κεφαλαίο.
Έλυσα και την μηχανή άλεσης που έχω (Gaggia MDF), και αφού την έκανα βίδες και την καθάρισα σε βάθος, την καλιμπράρισα και κόβει σαν καινούρια!
-
- Δημοσιεύσεις: 1017
- Εγγραφή: Σάβ Απρ 23, 2016 3:13 pm
- Όνομα: Χρήστος
- Μηχανή:: Izzo Alex Duetto IV
- Μύλος:: Woodsman tΑlΩς
- Οι καφέδες μου:: Natural
- Τοποθεσία: Αλεξανδρούπολη
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Tην πιεση ποσο την εχεις με τυφλο?
Επίσης τι καφεδες χρησιμοποιεις και ειδες μεγαλη διαφορα με την αλλαγη πιεσης?
Εγω πχ για light roast specialty εχω κατεβει και στα 7,5 - 8 bar με τυφλο (με την συμβουλη του φιλου νυν Edesso πρωην tripsis) και πηρα πιο καλο - γλυκο αποτελεσμα.
Και γενικα με τους specialty παιζω 8 - 9 bar με τυφλο αντε και 9,5 καιμια φορα για medium roast, πραγματικη πιεση 9 δηλαδη οταν με τυφλο δειχνει 9,5 bar.
Επίσης τι καφεδες χρησιμοποιεις και ειδες μεγαλη διαφορα με την αλλαγη πιεσης?
Εγω πχ για light roast specialty εχω κατεβει και στα 7,5 - 8 bar με τυφλο (με την συμβουλη του φιλου νυν Edesso πρωην tripsis) και πηρα πιο καλο - γλυκο αποτελεσμα.
Και γενικα με τους specialty παιζω 8 - 9 bar με τυφλο αντε και 9,5 καιμια φορα για medium roast, πραγματικη πιεση 9 δηλαδη οταν με τυφλο δειχνει 9,5 bar.
-
- Δημοσιεύσεις: 177
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 21, 2013 10:46 pm
- Όνομα: Κωνσταντίνος
- Μηχανή:: R. Silvia V4 Duo Pid
- Μύλος:: Gaggia MDF
- Οι καφέδες μου:: Lavazza ORO
- Τοποθεσία: Αλεξάνδρεια Ν. Ημαθίας
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
9 bar με τυφλό.
8,8 bar ξεκινά η εκχύλιση και τελειώνει στα 8,5 bar ελάχιστο.
Διπλή δόση 16gr. για Lavazza Crema E Aroma Blue.
https://www.coffees.gr/espresso-lavazza ... lue-1000g/
8,8 bar ξεκινά η εκχύλιση και τελειώνει στα 8,5 bar ελάχιστο.
Διπλή δόση 16gr. για Lavazza Crema E Aroma Blue.
https://www.coffees.gr/espresso-lavazza ... lue-1000g/
- UltiMo_
- Δημοσιεύσεις: 959
- Εγγραφή: Παρ Οκτ 14, 2011 2:43 am
- Όνομα: Γιαννης
- Μηχανή:: Auber Gaggia Classic
- Μύλος:: Baratza Sette 270
- Οι καφέδες μου:: μπαγιατίλες!
- Τοποθεσία: Βόλος
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
πως το πίνεις αυτό το πράμα. σκετη ρομπουστα ειναι. οπου βλεπεις crema, μακριαααααα
When life throws you curves, aim for the apex
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Όντως χάλια καφές ακόμα και για Lavazza.
Το ότι τον πούλησε μέχρι και το lidl πέρυσι 10€ το κιλό λέει πολλά.
Και σε αυτή την τιμή στο ράφι έμεινε και για αυτό δεν τον ξαναφεραν φέτος.
Ούτε για ξενυχτισμένους νταλικέριδες δεν κάνει
Τον μόνο Lavazza που δεν ξέρω είναι ο Tierra αλλά δεν νομίζω να κάνει διαφορά σε σχέση με τους άλλους.
Το ότι τον πούλησε μέχρι και το lidl πέρυσι 10€ το κιλό λέει πολλά.
Και σε αυτή την τιμή στο ράφι έμεινε και για αυτό δεν τον ξαναφεραν φέτος.
Ούτε για ξενυχτισμένους νταλικέριδες δεν κάνει
Τον μόνο Lavazza που δεν ξέρω είναι ο Tierra αλλά δεν νομίζω να κάνει διαφορά σε σχέση με τους άλλους.
-
- Δημοσιεύσεις: 28
- Εγγραφή: Δευ Μαρ 11, 2013 3:14 pm
- Όνομα: Βαγγέλης
- Μύλος:: Compak K3 Touch
- Οι καφέδες μου:: Taf
Re: Μανόμετρο - Rύθμιση πίεσης σε Rancilio Silvia
Κωσταντινε που να κανεις την προθέρμανση με το χαλκοσωληνα.... Εκεί και αν θα πιεις άλλο καφέ... Και με συνοδεία ενος pid (και το φτηνό κανει δουλεια) δε θες κάτι άλλο...
Προσωπικά το μανόμετρο το θεωρώ φρουφρου, γιαυτό και δεν το έβαλα, τα αλλά κανουν τη διαφορά.
Φιλικά.
Προσωπικά το μανόμετρο το θεωρώ φρουφρου, γιαυτό και δεν το έβαλα, τα αλλά κανουν τη διαφορά.
Φιλικά.