Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100
Δημοσιεύτηκε: Σάβ Δεκ 28, 2013 9:44 am
Ειναι λογικο να πέφτει λίγο η θερμοκρασία κατα τη διάρκεια της εκχύλισης σε αυτές τις μηχανές. Αυτό συμβαίνει γιατι το boiler ειναι μικρό και με το που ξεκινας την εκχύλιση μπάινει κρύο νερό μέσα, γι'αυτο το λόγο κάποιο έχουν επιλέξει να προθερμαίνουν το νερό αμέσως πριν μπει στο boiler. Τώρα θα μπορούσες να το αφήσεις να ζεσταθεί και λίγο παραπάνω, δηλαδή στα 20λεπτα.
Απο την άλλη να πουμε οτι η θερμοκρασία που βλέπεις στο PID είναι μόνο σε ένα σημείο του boiler και δεν σημαίνει οτι συμβαίνει το ίδιο πράγμα ανα πάσα στιγμή σε όλο τον όγκο του νερού μέσα. Αν θέλεις να δεις τι συμπεριφορά της το καλύτερο είναι οπως είπε και ο προηγούμενος φίλος να βάλεις εξωτερικό θερμόμετρο στο pf.
Απο την άλλη να πουμε οτι η θερμοκρασία που βλέπεις στο PID είναι μόνο σε ένα σημείο του boiler και δεν σημαίνει οτι συμβαίνει το ίδιο πράγμα ανα πάσα στιγμή σε όλο τον όγκο του νερού μέσα. Αν θέλεις να δεις τι συμπεριφορά της το καλύτερο είναι οπως είπε και ο προηγούμενος φίλος να βάλεις εξωτερικό θερμόμετρο στο pf.