Σελίδα 32 από 67

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 15, 2017 9:09 am
από odys2008
Gaggia BC έγραψε:Θα το κανω κι εγω ετσι μιας και εχω κρατησει τη βιδα. Δυο ερωτησεις:
-Επειδη εχω βγαλει τη βιδα,τωρα που θελω να την ξαναβαλω θα βαλω υποθετω τερμα μεσα τον αισθητηρα ωστε να ακουμπαει το τοιχωμα της βιδας?Να βαλω και θερμοαγωγιμη ή δε χρειαζεται?
-Αν(για καποιο λογο) θελουμε να επιστρεψει σε στοκ κατασταση χρησιμοποιουμε καποιο ανταπτορακι?
Ναι κάτι αντίστοιχο σαν αυτό:
https://www.thorlabs.com/thorproduct.cf ... ber=AE4M6M

ή και με helicoil γίνεται.

Ναί βάλτην μέχρι μέσα να ακουμπάει στο τοίχωμα. Αν θέλεις καθώς στερεώνεις το αισθητήρα πίσω στην βίδα του μπορείς να βάλεις λίγο. Όταν θα βιδώσεις την βίδα στο μπόιλερ μην βάλεις τίποτα απλά βεβαιώσου ότι η βίδα έχει τερματίσει και ακουμπάει στο μπόιλερ. Μην σφίξεις πολύ δυνατά γιατί είναι αλουμινένιο το μπόιλερ.

Το κολαούζο το πήρα περίπου 2-3 ευρώ. Δεν χρειάζεται κάτι καλό γιατί το αλουμίνιο δουλεύεται εύκολα.

Καλές μόντες :a013:

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Τετ Φεβ 15, 2017 11:47 am
από dkstopo
για να επιστρέψεις στην αρχική κατάσταση αρκει να βιδώσεις μια βίδα Μ6 αλουμινίου, να την κόψεις σύριζα με το εξόγκωμα του μποιλερ και να ανοίξεις νέο πάσο Μ4 ή ότι άλλο σπείρωμα θες αυτή την φορά.

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 16, 2017 11:41 am
από lafistios
odys2008 έγραψε:Και εγώ έτσι το έχω κάνει. Πρέπει να ανοιχτί λιγάκι η τρύπα που είναι 4 χιλιοστά μ 5άρι τρυπάνι κ μετά άνοιγμα μ κολαούζο Μ6. 3-4 λεπτά δουλειά
Χωράει τρυπάνι εκεί;

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 16, 2017 12:00 pm
από Gaggia BC
Εγω επειδη ουτως ή αλλως θα λειψω για ενα μηνα θα παραγγειλω εκεινο το thermocouple με τα 15€ το σετ των 2. Με τους κινεζους δεν εβγαλα ακρη οσον αφορα την ακριβεια/ευαισθησια του αισθητηρα αλλα θα το ρισκαρω να το παρω. Θελει κανεις το 2ο? Θα το εχω στα χερια μου απο βδομαδα αλλα θα επιστρεψω για λιγο στις 15. Κριμα ειναι να μου μεινει και το 2ο. Περιπου 8€ στον καθενα βγαινει

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 16, 2017 2:48 pm
από odys2008
lafistios έγραψε:
odys2008 έγραψε:Και εγώ έτσι το έχω κάνει. Πρέπει να ανοιχτί λιγάκι η τρύπα που είναι 4 χιλιοστά μ 5άρι τρυπάνι κ μετά άνοιγμα μ κολαούζο Μ6. 3-4 λεπτά δουλειά
Χωράει τρυπάνι εκεί;
Πρέπει να βγεί το μπόιλερ. :a048:
Πρόσθεσε άλλο ενα 20λεπτο για το βάλε βγάλε :OOPS:

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Φεβ 16, 2017 3:50 pm
από Gaggia BC
Να επισημανω κατι οσον αφορα τη σημασια της ορθης τοποθετησης του θερμοζευγους. Την πρωτη φορα που το εβαλα το ειχα για ενα συγκεκριμενο καφε στους 102-103 βαθμους. Αφου το ξανανοιξα για τοποθετηση λειτουργιας ατμου κτλ ειχα ιδιαιτερα πικρο(οχι καμμενο) αποτελεσμα. Ειδα λοιπον οτι επρεπε να ανεβω στους 105-106 για να εχω το ιδιο αποτελεσμα. Τι συνεβη? Απο τους κραδασμους θα κουνηθηκε λιγο ο αισθητηρας και πλεον ακουμπαει αλλου,ενδεχομενως πιο μακρια. Γι'αυτο πιστευω δεν αρκει απλα να το στερεωσεις καθοτι με τους κραδασμους θα αλλαξει θεση. Θελει ειτε σφηνωμα με κατι,ειτε σιλικονη ειτε βιδα πατεντα

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 17, 2017 2:48 pm
από odys2008
Γι αυτό καλύτερα να μην χαλάσετε τον αισθητήρα και να ανοίξετε την τρύπα με τρυπάνι και κολαούζο Μ6. Έτσι κι αλλιώς άμα μάθεις με PID δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις πίσω.

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 17, 2017 5:40 pm
από lafistios
odys2008 έγραψε:Γι αυτό καλύτερα να μην χαλάσετε τον αισθητήρα και να ανοίξετε την τρύπα με τρυπάνι και κολαούζο Μ6. Έτσι κι αλλιώς άμα μάθεις με PID δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσεις πίσω.

Και να κατεβάσεις το μπόιλερ, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα του κόσμου για μας τους άσχετους, ήδη η τοποθέτηση pid είναι υπέρβαση για μένα.

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Παρ Φεβ 17, 2017 8:53 pm
από Gaggia BC
http://www.ebay.com/itm/331977177841
Παιζει και αυτο

Re: Έλεγχος Gaggia Classic (brew & steam) με REX-C100

Δημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 18, 2017 4:28 pm
από Gaggia BC
Σε ερωτηση μου για την ευαισθησια του σενσορα μου δωθηκε η απαντηση που βλεπετε στη συννημενη εικονα. Επειδη ειναι μαγαζι για 3d printers φανταζομαι οτι αναφερεται στην τελικη θερμοκρασια σε καποιο μερος του εκτυπωτη(δε γνωρίζω απο αυτα) γιατι δε νομιζω ο αισθητηρας να εχει τοσο τραγικη αποκλιση. Θα το παρω και θα δωσω feedback οταν με το καλο γυρισω. Αν κανει,πιστευω οτι θα ειναι μια καλη εναλλακτικη για οσους δε θελουν να ανοιξουν το σπειρωμα ή δεν εχουν σιλικονη υψηλων θερμοκρασιων