Καλαθάκι non presurized σε Krups
- madrivermadonus
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Gaggia baby black
- 2η Μηχανή:: Krups xp4020 non pre
- Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: San Pedro
Καλαθάκι non presurized σε Krups
Γεια σε όλους!
Σκέφτομαι να δοκιμάσω να αντικαταστήσω το presurized καλαθάκι της Krups xp2070 σε ένα non presurized απο την Krups f880 vivo:
http://www.ebay.com/itm/Krups-880-887-E ... 53e7fa3d4f
Σε αυτο το βίντεο φαίνεται οτι λειτουργεί: http://www.youtube.com/watch?v=C8LpAKa_ckI
Γνωρίζει κανείς περισσότερα? Το σκέφτομαι ωστε να έχω καλύτερο αποτέλεσμα στην ποιότητα του καφέ αλλα και γιατί ζορίζεται η μηχανή με αυτό που έχω,οταν βάλω πιο ψιλοκομμένο καφέ απο αυτο των super market.
Ευχαριστώ
Σκέφτομαι να δοκιμάσω να αντικαταστήσω το presurized καλαθάκι της Krups xp2070 σε ένα non presurized απο την Krups f880 vivo:
http://www.ebay.com/itm/Krups-880-887-E ... 53e7fa3d4f
Σε αυτο το βίντεο φαίνεται οτι λειτουργεί: http://www.youtube.com/watch?v=C8LpAKa_ckI
Γνωρίζει κανείς περισσότερα? Το σκέφτομαι ωστε να έχω καλύτερο αποτέλεσμα στην ποιότητα του καφέ αλλα και γιατί ζορίζεται η μηχανή με αυτό που έχω,οταν βάλω πιο ψιλοκομμένο καφέ απο αυτο των super market.
Ευχαριστώ
- Christos
- Συντονιστής

- Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
- 2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
- Μύλος:: Mahlkönig Vario
- 2ος Μύλος:: Anfim Best
Re: Καλαθάκι non presurized σε Krups
Θα ήταν μία καλή λύση άμα σίγουρα ταίριαζε στο pf σου (δεν είναι σίγουρο) και φυσικά εάν αγόραζες και μύλο όπως έχει συζητηθεί σε άλλο νήμα. Εάν δεν αγοράσεις μύλο μήν κάνεις τίποτα. Μείνε όπως είσαι.
Επίσης δεν μπορείς να κόβεις με τον μύλο μία ποσότητα καφέ για μία εβδομάδα. Κόβεις λίγο πριν κάνεις καφέ. Είναι και πιο εύκολο από το να γεμίζεις με κουταλάκι το καλαθάκι.
Πίσω στο θέμα μας, βρίσκεις την αντιπροσωπεία της Krups στο Ηράκλειο και το αγοράζεις εάν όχι επικοινωνείς με niklas.
viewtopic.php?f=2&t=572&start=10#p5822
Είναι φτηνό οπότε και να πετάξεις ένα 10εύρω μικρό το κακό.
Επίσης δεν μπορείς να κόβεις με τον μύλο μία ποσότητα καφέ για μία εβδομάδα. Κόβεις λίγο πριν κάνεις καφέ. Είναι και πιο εύκολο από το να γεμίζεις με κουταλάκι το καλαθάκι.
Πίσω στο θέμα μας, βρίσκεις την αντιπροσωπεία της Krups στο Ηράκλειο και το αγοράζεις εάν όχι επικοινωνείς με niklas.
viewtopic.php?f=2&t=572&start=10#p5822
Είναι φτηνό οπότε και να πετάξεις ένα 10εύρω μικρό το κακό.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- focus
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Isomac Tea II
- 2η Μηχανή:: † Ariete Prestige †
- Μύλος:: Macap M4 Stepless
- Οι καφέδες μου:: La Margarita,Hasbean:La Fany Bourbon
Να προσθέσω στα παραπάνω ότι ένα καλό καλαθάκι που πιθανόν να χωράει στη krups είναι τo 53mm από La spaziale. Παλιότερα το είχα πάρει και εγώ για δοκιμή στην παλιά μου Ariete και έπειτα από πολύ τρόχισμα, κατάφερε και χώρεσε...
Ευχαρίστως να στο δώσω να το δοκιμάσεις, είσαι και γείτονας !
Ευχαρίστως να στο δώσω να το δοκιμάσεις, είσαι και γείτονας !
- madrivermadonus
Καλησπέρα σε όλους!
Παρήγγειλα απο "niklas" το krups f880 filter (Ευχαριστώ το Χρήστο που μου το σύστησε) και το προσάρμοσα στην Krups xp2070 όπως θα δείτε με εξαιρετικά αποτελέσματα.Ο καφές έχει απελευθερώσει περισσότερα αρώματα απο οτι με το pressurized και βγήκε πολύ πιο ευκολα χωρίς να μπουκώσει παρόλου που τι έκοψα ακόμα πιο ψιλό.
Στο βίντεο είναι η δευτερη εκχύλιση με αλεσμένο καφέ San Pedro.
Μόλις με 8 ευρω μπορώ να φτιάξω ένα καφέ πολύ ανώτερο απο οποιαδήποτε μηχανή με pressurized.
Τα συπεράσματα δικά σας!
http://www.youtube.com/watch?v=gDO_bmfjBmA
Παρήγγειλα απο "niklas" το krups f880 filter (Ευχαριστώ το Χρήστο που μου το σύστησε) και το προσάρμοσα στην Krups xp2070 όπως θα δείτε με εξαιρετικά αποτελέσματα.Ο καφές έχει απελευθερώσει περισσότερα αρώματα απο οτι με το pressurized και βγήκε πολύ πιο ευκολα χωρίς να μπουκώσει παρόλου που τι έκοψα ακόμα πιο ψιλό.
Στο βίντεο είναι η δευτερη εκχύλιση με αλεσμένο καφέ San Pedro.
Μόλις με 8 ευρω μπορώ να φτιάξω ένα καφέ πολύ ανώτερο απο οποιαδήποτε μηχανή με pressurized.
Τα συπεράσματα δικά σας!
http://www.youtube.com/watch?v=gDO_bmfjBmA
- Georgesod
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: Silvia v3
- Μύλος:: Mahlkoenig Vario
- Οι καφέδες μου:: Fazenda do Sertao
Good job m8 
- Christos
- Συντονιστής

Κατ΄αρχήν να σε ευχαριστήσω Κώστα για το πολύ καλό video. Το καλαθάκι ταίριαξε 100%; δεν παρατηρείς τίποτα διαρροές από την φλάτζα στο πάνω μέρος που κουμπώνει; Βλέπω κάποιες σταγόνες να πέφτουν από τα δεξιά της κύριας ροής, είναι από την οπή στο portafilter?
To portafilter δείχνει να έχει 3 οπές στην βάση του. Την μεσαία την κλείνει το μαύρο πλαστικό που μας δείχνεις στην αρχή του video;
Σχετικά με την εκχύλιση, έχεις κάνει ένα θετικό βήμα αλλά υπολείπεται κατά πολύ από αυτό που λέμε καλή εκχύλιση. Η εκχύλιση σου ξανθαίνει πολύ νωρίς η κρέμα δείχνει πολύ ανοιχτή και όχι ιδιαίτερα συνεκτική και γενικά η αίσθηση μου είναι ότι παίρνεις κάπως αραιωμένο αποτέλεσμα με ταυτόχρονη υπερεκχύλιση. Η διανομή σου έχει πρόβλημα (δεν ξεκινάς με ομοιόμορφα τον καφέ σου κατανεμημένο) και ίσως έχεις και θέμα φρεσκάδας του καφέ εάν η συσκευασία του έχει ανοιχτεί μία-δύο μέρες πριν.
Σαν τελευταίο σχόλιο, θα έλεγα ότι έχεις πολύ χώρο στον πάγκο, οπότε στην θέση του ρολού με το χαρτί κουζίνας μπορείς να βάλεις άνετα έναν μύλο.
To portafilter δείχνει να έχει 3 οπές στην βάση του. Την μεσαία την κλείνει το μαύρο πλαστικό που μας δείχνεις στην αρχή του video;
Σχετικά με την εκχύλιση, έχεις κάνει ένα θετικό βήμα αλλά υπολείπεται κατά πολύ από αυτό που λέμε καλή εκχύλιση. Η εκχύλιση σου ξανθαίνει πολύ νωρίς η κρέμα δείχνει πολύ ανοιχτή και όχι ιδιαίτερα συνεκτική και γενικά η αίσθηση μου είναι ότι παίρνεις κάπως αραιωμένο αποτέλεσμα με ταυτόχρονη υπερεκχύλιση. Η διανομή σου έχει πρόβλημα (δεν ξεκινάς με ομοιόμορφα τον καφέ σου κατανεμημένο) και ίσως έχεις και θέμα φρεσκάδας του καφέ εάν η συσκευασία του έχει ανοιχτεί μία-δύο μέρες πριν.
Σαν τελευταίο σχόλιο, θα έλεγα ότι έχεις πολύ χώρο στον πάγκο, οπότε στην θέση του ρολού με το χαρτί κουζίνας μπορείς να βάλεις άνετα έναν μύλο.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.
- Y.V
- Όνομα: Γιάννης
- Μηχανή:: ALEX DUETTO II
- Μύλος:: MAZZER M e /SJ Burrs
Με πρόλαβε ο ΧρήστοςChristos έγραψε:....Σαν τελευταίο σχόλιο, θα έλεγα ότι έχεις πολύ χώρο στον πάγκο, οπότε στην θέση του ρολού με το χαρτί κουζίνας μπορείς να βάλεις άνετα έναν μύλο.
Φυσικά συμφωνώ απολύτως!
- madrivermadonus
Το ξερα!! Το ξερα οτι θα μου πείτε για μύλο!
Είναι υπο σκέψη να παρει τη θέση του ρολού κουζίνας ένα ascaso mini i2 αλλα θα δούμε...
Όσο για το pf της krups έχει ένα πλαστικο το οποίο έχει δύο τρύπες απο οπου βγαινει ο καφές.
Εγώ αφαίρεσα το πλαστικο αυτο και βγάζοντας τη βίδα που το συγκρατούσε, πλέον το pf έχει 3 τρύπες.Δύο τις κανονικές και μία στο κέντρο που είναι της βίδας...
Κατα την εκχύλιση ο καφές περνάει κυρίως απο την μεσαία τρύπα που ήταν η βίδα.
Δεν υπάρχει καμία διαρροή, αν και σφίγγοντας το pf στη μηχανή το νιώθω πιο χαλαρο απο πριν...
Πάντως λειτουργεί χωρίς προβλήματα...
Όπως είδατε δεν χρησιμοποίησα tumper αλλα το πλαστικο της Krups χωρίς να πιέσω ιδιαίτερα δυνατά...ισως να παιζει και αυτο ρολο.
Ο καφές είναι της ίδιας μέρας κομμένος και roasted 13/09 παρακαλω!
Τώρα για περισσότερα πειράμματα θέλει...μύλο, αλλα το μόνο που με προβληματίζει είναι οι μαυροι κοκκοι καφέ στο λευκό πάγκο μου
Όποιος θέλει να κάνει την ίδια αναβάθμιση και έχει απορίες μπορεί να με ρωτήσει.
Υ.Σ. και σε HD το βιντεάκι ε!
Είναι υπο σκέψη να παρει τη θέση του ρολού κουζίνας ένα ascaso mini i2 αλλα θα δούμε...
Όσο για το pf της krups έχει ένα πλαστικο το οποίο έχει δύο τρύπες απο οπου βγαινει ο καφές.
Εγώ αφαίρεσα το πλαστικο αυτο και βγάζοντας τη βίδα που το συγκρατούσε, πλέον το pf έχει 3 τρύπες.Δύο τις κανονικές και μία στο κέντρο που είναι της βίδας...
Κατα την εκχύλιση ο καφές περνάει κυρίως απο την μεσαία τρύπα που ήταν η βίδα.
Δεν υπάρχει καμία διαρροή, αν και σφίγγοντας το pf στη μηχανή το νιώθω πιο χαλαρο απο πριν...
Πάντως λειτουργεί χωρίς προβλήματα...
Όπως είδατε δεν χρησιμοποίησα tumper αλλα το πλαστικο της Krups χωρίς να πιέσω ιδιαίτερα δυνατά...ισως να παιζει και αυτο ρολο.
Ο καφές είναι της ίδιας μέρας κομμένος και roasted 13/09 παρακαλω!
Τώρα για περισσότερα πειράμματα θέλει...μύλο, αλλα το μόνο που με προβληματίζει είναι οι μαυροι κοκκοι καφέ στο λευκό πάγκο μου
Όποιος θέλει να κάνει την ίδια αναβάθμιση και έχει απορίες μπορεί να με ρωτήσει.
Υ.Σ. και σε HD το βιντεάκι ε!
-
Loizos
Ωραίο το HD βιντεάκι αλλά το ζητούμενο είναι ο HD κφές
Μπορεί ο καφές να κόπηκε την ίδια μέρα αλλά να ξέρεις ο καφές ξεκινά και χάνει τα αρώματα του, την υγρασία του, τα έλαια του με το κόψιμο. Το ιδανικό είναι να γίνει άμεσα ο καφές (άντε 2-3 λεπτά μετά). Δυστυχώς και 'γω νόμιζα ότι έπινα καφέ με την gaggia αλλά όταν ήρθε ο μύλος στο σπίτι κατάλαβα τι έπινα τόσο καιρό.
Γιαυτό άκου τους παλιούς, κάνε λίγο οικονομία και πάρε ένα μύλο να πιεις επιτέλους και καφέ HD.
Μπορεί ο καφές να κόπηκε την ίδια μέρα αλλά να ξέρεις ο καφές ξεκινά και χάνει τα αρώματα του, την υγρασία του, τα έλαια του με το κόψιμο. Το ιδανικό είναι να γίνει άμεσα ο καφές (άντε 2-3 λεπτά μετά). Δυστυχώς και 'γω νόμιζα ότι έπινα καφέ με την gaggia αλλά όταν ήρθε ο μύλος στο σπίτι κατάλαβα τι έπινα τόσο καιρό.
Γιαυτό άκου τους παλιούς, κάνε λίγο οικονομία και πάρε ένα μύλο να πιεις επιτέλους και καφέ HD.
- Christos
- Συντονιστής

Στο video στο 0:47 τι είναι κάτι μαύρα;...δεν έχω τα γυαλιά μου.madrivermadonus έγραψε:...αλλα το μόνο που με προβληματίζει είναι οι μαυροι κοκκοι καφέ στο λευκό πάγκο μου![]()
...
ΥΓ Κάνε κανένα καλό πρωινό και καμιά γλύκα στην σύζυγο σου και άστα τα περί ανακατέματος του λευκού πάγκου ΤΗΣ (δεν είναι ΣΟΥ).
viewtopic.php?f=5&t=106&start=30#p8422