Υπαρχει ενα μεγαλο θεμα σχετικα με την συντηρηση της αγαπημενης μηχανης μας.Να συμπληρωσω και εγω με τη σειρα μου οπως μπορω καταθετοντας με εικονες την πικρη και σκληρη αληθεια που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η! ! ! ! Αν υπαρχουν μικρα παιδια κοντα στην οθονη απομακρυντε τα αμεσως.Δεν εγγυωμαι την ασφαλεια κανενος που κοιταει αυτην την παρουσιαση. Να προλογησω λεγοντας πως απο το πρωι προσπαθουσα να βρω τι εχει η ranchilio silvia ενος φιλου η οποια εκανε τερτιπια και γκριματσες σχετικα με την θερμοκρασια της, παροτι της ειχα βαλει pid πριν κανα μηνα.Ψαχνωντας λοιπον αποφασισα να την κανω βιδες μιας και μου μπηκαν ψιλοι στα αυτια.Τελικα ομως δεν ηταν ψιλοι αλλα ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ ΑΡΑΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ.

.

. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΔΑΓΚΩΝΕΙ.ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ?

.

. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΦΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΤΟΥ.

. ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΑΚΙ

.

. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΕ DEZCAL.

. H διαδικασια που βλεπετε εγινε 6 φορες και καθε δοση ηταν ενα κουταλακι του γλυκου dezcal με γεματο το μποιλερ καυτο νερο.Και στο τελος μπηκε και το dremel στη δραση και να τα αποτελεσματα.

.

. Επι τη ευκαιρια ας φτιαξουμε και τη βιδα του γκρουπ την οποια ανακαλυψε ο φιλος μας ο ALEX.

. Λοιπον ας αφησουμε τωρα την πλακα και να το πιασουμε το θεμα απο την αρχη.Τα αλατα που βλεπετε δημιουργηθηκαν πανω στην αντισταση και μετα επεφταν κατω.Τα τοιχωματα δεν ειχαν αλατα μιας και το μποιλερ ειναι ορειχαλκινο,μονο την γνωστη πρασινιλα που πιανει ο μπρουντζος.Η μηχανη που βλεπετε αφαλατωνεται καθε 6 μηνες και οπως καταλαβαινετε η αφαλατωση αυτη δεν εκλ@σε μια.Οι σπειρες της αντιστασης ειχαν κολησει μεταξυ τους και μολις που προλαβαμε την διαβρωση του μεταλλου.Σας λεω πως σε λιγο καιρο η αντισταση αυτη απλα θα τρυπαγε και τσακ....θα ειχαμε κηδειες μιας και απλα δεν αλλαζει επειδη ειναι κολλημενη στο μποιλερ.Παει κομπλε μαζι με το μποιλερ

.Το παρηγορο για οσους εχουν gaggia η αλλη μηχανη με αλουμινενιο μποιλερ,ειναι πως αυτο το εντονο φαινομενο συμβαινει μονο στις μηχανες με την αντισταση μεσα στο μποιλερ.Στις υπολοιπες τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με τα παραπανω.Οπως μου ειχαν πει και στη EUROGAT η αφαλατωση πρεπει να γινεται το αργοτερο μια φορα το μηνα με 2 καφεδες την μερα.Δειτε τα και τα ξαναλεμε για να μαθουμε ολοι.