Φίλτρο μηχανής Krups!

Όλα τα θέματα που αφορούν την συντήρηση, επισκευή και αναβάθμιση espresso μηχανών
Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Re: Φίλτρο μηχανής Krups!

Δημοσίευση από Christos » Τρί Αύγ 24, 2010 10:38 pm

Fay μήπως θα σε ενδιέφερε να επενδύσεις και ίσως να χάσεις κανένα 10ευρω (αφού ρωτήσεις πρώτα πόσο κάνει και στην αντιπροσωπεία). Αν όντως ταιριάζει έλυσες το πρόβλημα σου δια παντός.
http://cgi.ebay.co.uk/Krups-MS0907163-2 ... nes_Makers

Στην περιγραφή του κάτω αναφέρει:
Also replaces pressurised basket that is supplied with the XP range for use with fine ground espresso coffee.
51mm internal diameter.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Σάβ Αύγ 28, 2010 10:24 am

Χρήστο εννοείς να προσαρμόσω στην θήκη φίλτρου που έχω αυτό το "καλάθι"? Αυτό εννοείς? Αυτό πρέπει να μου το κάνει το σέρβις έτσι? Θα δω...
Πάντως να και το λαστιχάκι που σας είχα πει.. Αυτό έβγαλε ο αδερφός μου και το αποτέλεσμα ήταν νεροζούμι... :(
Συνημμένα
100_2429.JPG

fay3

Δημοσίευση από fay3 » Σάβ Αύγ 28, 2010 10:29 am

Και βέβαια για το τρόπο κατασκευής του φίλτρου έχω μια απορία, όπως κ' ο αδερφός μου... Αφού στη μέση μπαίνει η βιδούλα, το νερό από που στο καλό περνάει??... Μ΄αυτή τη λογική κι ο αδερφός μου έβγαλε το λαστιχάκι.. Κι αν δεν χρησιμεύει αυτή η οπή με το λαστιχάκι σε τίποτα- αφού ειναι κλεισμένη με αυτό- γιατί υπάρχει??.. :? (κοίτα απορίες πρωινιάτικα...) :geek: :D

Άβαταρ μέλους
Christos
Συντονιστής
Συντονιστής
Μηχανή:: Rancilio Silvia V3
2η Μηχανή:: Gaggia New Baby 06
Μύλος:: Mahlkönig Vario
2ος Μύλος:: Anfim Best

Δημοσίευση από Christos » Σάβ Αύγ 28, 2010 10:49 am

fay3 έγραψε:Χρήστο εννοείς να προσαρμόσω στην θήκη φίλτρου που έχω αυτό το "καλάθι"? Αυτό εννοείς? Αυτό πρέπει να μου το κάνει το σέρβις έτσι? Θα δω...
Fay καλημέρα, εάν ταιριάζει και κουμπώνει κανονικά δεν χρειάζεται να στο κάνει η αντιπροσωπεία. Αλλά πάρε τους ένα τηλέφωνο και ρώτα άμα έχουν το διπλό καλαθάκι από την Krups Vivo F880 διαθέσιμο και πόσο αυτό κοστίζει.
Πάντως έχεις μία μέρα και 15 ώρες για να το παραγγείλεις από ebay.

Για το άλλο θέμα που ρωτάς πρέπει να ξυπνήσω πρώτα αλλά σίγουρα αυτό το λαστιχάκι για να αφήσει την ροή του καφέ πρέπει να αναπτυχθεί υψηλή πίεση. Αυτός είναι ο ρόλος του. Για αυτό σου φαίνεται κλειστό τώρα ή δεν μπορείς να φυσήξεις αέρα με το στόμα.
Δεν απαντώ ποτέ σε προσωπικά μηνύματα που αφορούν θέματα της δημόσιας συζήτησης.

bentol

Δημοσίευση από bentol » Δευ Αύγ 30, 2010 12:07 am

βρασε σε ενα μπρικι αρκετο νερο. Οταν βρασει βγαλτο απο τη φωτια και προσθεσε 2 κουταλιες της σουπας ξυδι και ανακατεψε ελαφρα. Παρε το μεταλλικο δισκακι που εχω κυκλωσει με κοκκινο χρωμα στη φωτο και βαλτο μεσα στο ζεστο ξυδονερο για καμια ωρα. Οταν περασει καμια ωρα παρε το δισκακι και με μια παλια οδοντοβουρτσα και ελαχιστο υγρο για πιατα πλυντο καλα.

Ξανασυναρμολογισε το portafilter, βαλε νερο στην καφετιερα μην βαλεις καφε καθολου και λειτουργησε την μηχανη ωστε να τρεξει νερο απο portafilter. Αφου παρεις μισο φλυτζανι νερο κλεισε την μηχανη και δοκιμασε με καφε.

Δεν νομιζω οτι προσαρμοζετε καλαθι στο συγκεκριμενο pf Christo
Συνημμένα
100_2398.JPG

sakis

Δημοσίευση από sakis » Κυρ Δεκ 19, 2010 6:14 pm

fay3 έγραψε:Καλημέρα παιδιά. Πρόσφατα (πριν 1- 1/2 μήνα αγόρασα την καφετιέρα εσπρέσσο Krups 5280, από εδώ http://www.tsampas.gr/product.asp?catid=4104 .
Όλα καλά, έκανε πολύ καλό καφέ, όμως πριν μερικές μέρες άρχισαν τα προβλήματα.. Έδειχνε πως δε μπορεί να τραβήξει νερό, της πίεσα καλύτερα το δοχείο νερού μήπως φταίει αυτό (αφού μου το είχε ξανακάνει, κι όταν εφάρμοζα καλύτερα το δοχείο, ήταν οκ), αλλά τίποτα. Τελικά τη πήγα για σερβις αφού επικοινώνησα με την εταιρεία. Εκεί μου είπαν οτι... βούλωσε το φίλτρο (με καφέ) κ΄δεν φτιάχνεται, πρέπει ν' αντικατασταθεί. Με ρώταγαν τι καφέ έβαζα, τους είπα απ' το σ/μ, το illy. Μου είπαν οτι καλύτερα είναι από καφεκοπτείο, να αναφέρω οτι θέλω ειδικά για την Krups. Επίσης μου είπαν οτι ο καφές σε μερίδες είναι ακόμα χειρότερος(για βούλωμα). Τεσπα, το φίλτρο τώρα θέλει άλλαγμα, μετά από 1- 1,5 μήνα όχι καθημερινής χρήσης, και κοστίζει άλλα 40 Ε. Μάλιστα μου είπαν οτι η εταιρεία δεν καλύπτει αυτή τη περίπτωση (παρόλο που ισχύει η εγγύηση), και το φίλτρο το φέρνουν αυτοί- το μαγαζί με το σέρβις εννοώ... Κάπως ύποπτα όλα αυτά ή εγώ είμαι καχύποπτη?...Καθαρισμό έκανα σχολαστικά μετά από κάθε παρασκευή καφέ, όλα τα μέρη της καφετιέρας ήταν πλυμένα και ειδικά το φίλτρο, πολύ καλά... Πάντως με απογοήτευσε πολύ η όλη κατάσταση, αν είναι δυνατόν να χαλάει το φίλτρο μετά από τόσο λίγο διάστημα και να θέλει αντικατάσταση.. δηλ αυτή η δουλειά θα γίνεται??....Ποιός μου εγγυάται μετά πως αν παίρνω καφέ απ'το καφεκοπτείο δε θα μου ξαναβουλώσει??
Σκέφτομαι να παραπονεθώ στην εταιρεία, είναι απλά απαράδεκτοι!!!!
Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία σε σχέση με τις μηχανές αυτές κ' ειδικά αυτό το μοντέλο??
Λοιπόν έχω την λύση στο πρόβλημά σου.

Η μηχανή σου krups xp5280 ούτε βουλωμένη είναι, ούτε αφαλάτωση θέλει και φυσικά φτιάχνει όλα τα είδη καφέ συμπεριλαμβανομένου και του Illy ψιλοκομμένος ή μη.
Το πρόβλημα βρίσκεται στην φλάτζα.(ένα λάστιχο στεγανοποίησης) Προφανώς ο βραχίωνας με το φίλτρο σταβομπήκε (συχνό φαινόμενο) και έβγαλε την φλάτζα από την θέση της.Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην περνάει με πίεση το νερό από τον καφέ λόγω διαρροών.

Για να διορθώσεις το πρόβλημα λύσε το πάνω φίλτρο(ντουζιέρα ), πίσω από το φίλτρο θα δεις 3 βίδες, λύστες και αυτές βγάλε προσεκτικά ένα στρογγυλό εξάρτημα(με ελατήριο) που κρατάει την φλάτζα.Όπως θα διαπιστώσεις και μόνη σου η φλάτζα έχει φύγει από την θέση της.Λογικά η φλάτζα δεν θα έχει πάθει ζημιά της επειδή είναι πολύ ελαστική και καλής ποιότητας.Στην συνέχεια άπλα επανατοποθετείς τη φλάντζα στην θέση της.Αν η φλάντζα έχει πάθει ζημιά θα πρέπει να πάρεις μια καινούργια από εξουσιοδοτημένο κατάστημα. Στην συνέχεια τοποθέτησε με την σειρά το εξάρτημα και το φίλτρο που έλυσες.

Τον βραχίονα με το φίλτρο μην τον πειράξεις και αν έχεις βγάλει το λαστιχάκι (ταπα) να το ξανατοποθετήσεις στην θέση του.

Προσωπικά είχα το ίδιο πρόβλημα και μου πήρε 1 ολόκληρη μέρα να το εντοπίσω.Μου έλεγαν και μένα διάφορες αηδίες ότι τάχα είναι βουλωμένη και ότι παίρνει συγκεκριμένο τύπου καφέ.

ps Η μηχανή σου είναι πολύ καλή απλά θέλει λίγο προσοχή στον χειρισμό, ιδιαίτερα στην τοποθέτηση του βραχίωνα.
Όταν δεν χρησιμοποιείς την μηχανή σου, να αφαιρείς τον βραχίωνα φίλτρου γιατί όταν είναι συνεχώς σφιγμένος μακροχρόνια κάνει ζημιά στην φλάτζα.

Εύχομαι συνεχίσεις να πίνεις πολλούς καλούς καφέδες και φώναξε και μένα να με κεράσεις :)

magoulaonline.gr

troidor
Όνομα: Αντώνης
Μηχανή:: Rancilio Silvia PID
Μύλος:: Mazzer Super Jolly
2ος Μύλος:: Rancilio Rocky ND
Οι καφέδες μου:: ΚΕΝΥΑ - ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Δημοσίευση από troidor » Δευ Ιαν 30, 2012 1:57 pm

Καλησπερίζω.

Είμαι και εγώ ιδιοκτήτης της Krups XP5280 (και μιας XP 4020) και το μόνο που μπορώ να τονίσω είναι ότι ειδικά η 5280 παρουσιάζει συνέχεια προβλήματα. Στα δύο χρόνια συμβίωσης έχω αλλάξει πλακέτα (εντός εγγύησης ευτυχώς :a013: ) και την λύνω τουλάχιστον μια φορά το μήνα προκειμένου να επαναφέρω το καταραμένο λαστιχάκι (φλάντζα στεγανοποίησης για να χρησιμοποιήσω την επίσημη ορολογία) στη θέση του.

Τελικά υπάρχει τρόπος να απαλλαχθούμε από την πλαστική βάση και να βάλουμε ένα non pressurized pf της προκοπής? Όχι τίποτα άλλο, μπας και γλυτώσω την αγορά της Silvia... Είναι και δύσκολες εποχές.

Απάντηση