Νέος στο χόμπι και στην παρέα
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 20, 2020 1:19 am
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Υπό διερεύνηση
- Οι καφέδες μου:: Ακόμη παλεύω να φτιάξω έναν να πίνεται
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Πηρε λάθος τροπή όντως, φταίω.
Η opv στα μοντέλα 2018/2019 δεν ρυθμίζεται, πρέπει να αλλαχτεί το ελατήριο της με κοντύτερο, υπάρχει μοντ Κιτ από Αγγλία, Ελλάδα δε βρίσκω. Σκέψου πότε θα έρθει τώρα με την κατάσταση όπως έχει στα κούριερ.
Η opv στα μοντέλα 2018/2019 δεν ρυθμίζεται, πρέπει να αλλαχτεί το ελατήριο της με κοντύτερο, υπάρχει μοντ Κιτ από Αγγλία, Ελλάδα δε βρίσκω. Σκέψου πότε θα έρθει τώρα με την κατάσταση όπως έχει στα κούριερ.
- dkstopo
- Δημοσιεύσεις: 378
- Εγγραφή: Τετ Μαρ 16, 2016 9:08 pm
- Όνομα: Κώστας
- Μηχανή:: Rancilio Silvia V1
- 2η Μηχανή:: Expobar Brewtus IV
- Μύλος:: Super Jolly
- 2ος Μύλος:: Ascaso i2 mini
- Οι καφέδες μου:: illy - Estrella del Caribe
- Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Κοφτακι δεν έχεις?
Αν το βγάλεις μέτρα εξωτερική διάμετρο ελατηρίου, πάχος, μήκος και αριθμό σπειρών
"Δεν υπάρχει στροφή που δεν μπορείς να προσπεράσεις" Ayrton Senna
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 20, 2020 1:19 am
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Υπό διερεύνηση
- Οι καφέδες μου:: Ακόμη παλεύω να φτιάξω έναν να πίνεται
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Κοφτάκι? Ενα μόνο?
Αφαιρώ ,μετράω, βγάζω φωτο και επανερχομαι.
Αφαιρώ ,μετράω, βγάζω φωτο και επανερχομαι.
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 20, 2020 1:19 am
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Υπό διερεύνηση
- Οι καφέδες μου:: Ακόμη παλεύω να φτιάξω έναν να πίνεται
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Ήταν στα 24χιλ, το πήγα στα 21ακολιυθωντας τον βουλγαρικό τρόπο πούναι διάσπαρτος στο ίντερνετ, σε 2 δοκιμές, καμιά διαφορά για τον buondi, με τον ψιλά κομμένο του coffee island , πήγα στα 44 γρ ροφημα από 17γρ. καφέ, με καλυτερο οπτικά κεκακι (πιο στεγνό).
Νομίζω με ακόμη πιο ψιλά αλεσμένο καφέ, θα φτάσουμε στο ζητούμενο 1:2
Νομίζω με ακόμη πιο ψιλά αλεσμένο καφέ, θα φτάσουμε στο ζητούμενο 1:2
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 20, 2020 1:19 am
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Υπό διερεύνηση
- Οι καφέδες μου:: Ακόμη παλεύω να φτιάξω έναν να πίνεται
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
όλα καλά παιδιά, με μικρή πατέντα στο μύλο φτάσαμε στο ζητούμενο 1:2, έχω να προθέσω μόνο ότι μεγάλο ρόλο στην περίπτωση μου στα γραμμάρια εκχύλισης σε δεδομένο χρόνο 25-30" επαιξε και η αγορά ενός εργαλείου ισοκατανομής και ενός decent tamper. Δοκιμάζω καφέδες σιγά σιγά.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τη συμβολή σας.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τη συμβολή σας.
- Earendil
- Δημοσιεύσεις: 212
- Εγγραφή: Σάβ Δεκ 15, 2018 6:01 pm
- Όνομα: Dimitris
- Μηχανή:: ECM Classika PID II
- Μύλος:: Eureka M. Specialita
- Οι καφέδες μου:: Kenya AA Ndumberi | Colombia El Cedral
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Άντε μπράβο Αντώνη. Γευστικά πως τον είδες; Βλέπεις διαφορές;tsa έγραψε: ↑Τετ Ιαν 06, 2021 6:53 amόλα καλά παιδιά, με μικρή πατέντα στο μύλο φτάσαμε στο ζητούμενο 1:2, έχω να προθέσω μόνο ότι μεγάλο ρόλο στην περίπτωση μου στα γραμμάρια εκχύλισης σε δεδομένο χρόνο 25-30" επαιξε και η αγορά ενός εργαλείου ισοκατανομής και ενός decent tamper. Δοκιμάζω καφέδες σιγά σιγά.
Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τη συμβολή σας.
Το λέω γιατί καλή η θεωρία και τα μαθηματικά, αλλά όλα είναι υπό την αίρεση του τελικού κριτή που λέγεται "cup".
-
- Δημοσιεύσεις: 16
- Εγγραφή: Κυρ Δεκ 20, 2020 1:19 am
- Όνομα: Αντώνης
- Μηχανή:: Gaggia Classic 2019
- Μύλος:: Υπό διερεύνηση
- Οι καφέδες μου:: Ακόμη παλεύω να φτιάξω έναν να πίνεται
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Μάλλον πολλά εξαρτώνται πολύ από τον καφέ (προφανώς ρε φίλε πες).
Αλλά ρε παιδιά παραγγελία καφέ μέσω ίντερνετ μου φαίνεται κάπως, προς στιγμήν την είχα βρει με coffee island silk blend αλλά θέλω να δοκιμάσω και τίποτε άλλο. Και διαβάζω εδώ γύρω να δω τι παίρνετε.
Εχω πει καλά καφεδάκια από τη στιγμή που βρήκα δηλαδή το σωστό κόψιμο για αυτό τον καφέ και την κατάλληλη εκχύλιση. έχω φτιάξει και κάτι ξύδια κάποιες φορές. Ειδικά άμα πατάω πολύ και αργεί να βγει καφές και τον κρατάω καμιά 30" = νεροχύτης. Παρατηρώ πως μου φτάνει το distribution tool και δε χρειάζεται πάντα tamping, ειδικά αν βάλω 18γρ καφέ ας πούμε.
Αλλά ρε παιδιά παραγγελία καφέ μέσω ίντερνετ μου φαίνεται κάπως, προς στιγμήν την είχα βρει με coffee island silk blend αλλά θέλω να δοκιμάσω και τίποτε άλλο. Και διαβάζω εδώ γύρω να δω τι παίρνετε.
Εχω πει καλά καφεδάκια από τη στιγμή που βρήκα δηλαδή το σωστό κόψιμο για αυτό τον καφέ και την κατάλληλη εκχύλιση. έχω φτιάξει και κάτι ξύδια κάποιες φορές. Ειδικά άμα πατάω πολύ και αργεί να βγει καφές και τον κρατάω καμιά 30" = νεροχύτης. Παρατηρώ πως μου φτάνει το distribution tool και δε χρειάζεται πάντα tamping, ειδικά αν βάλω 18γρ καφέ ας πούμε.
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Φίλος τελικά ακόμα με την classic εισαι ? έβγαλες άκρη ? γιατί σκεφτόμουν και εγώ αυτό τον συνδυασμό με μύλο gaggia , τι πήρες τελικά σε μυλο
?
?
-
- Δημοσιεύσεις: 5
- Εγγραφή: Τετ Δεκ 08, 2021 9:00 am
- Μηχανή:: Gaggia Classic Pro
- Μύλος:: Eureka Mignon
- 2ος Μύλος:: Gaggia MD15
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Φίλε, έπεσα στο thread καθώς έψαχνα για τον μύλο Gaggia MD15 που αναφέρεις. Την έπαθα και εγώ γιατί τον πήρα με σκοπό να τον χρησιμοποιήσω και για espresso. Με λίγο ψάξιμο είδα πως να το φτιάξω. Αν ενδιαφέρει και κάποιον άλλο, εδώ έχω γράψει για το πολύ απλό mod: viewtopic.php?f=6&t=7629&p=105198#p105198
- Artisti
- Δημοσιεύσεις: 3314
- Εγγραφή: Κυρ Φεβ 17, 2013 7:35 pm
- Όνομα: Γιώργος
- Μηχανή:: TECNOSYSTEM Magic
- 2η Μηχανή:: AeroPress
- Μύλος:: Ascaso mini i2
- 2ος Μύλος:: Porlex tall
- Οι καφέδες μου:: vescovicaffe.it
- Τοποθεσία: West Side over the river
Re: Νέος στο χόμπι και στην παρέα
Την πάτησες με την αγορά του μύλου που είναι το Α και το Ω στον εσπρέσσο.
Τώρα θα πληρώσεις αυτή την επιλογή σε χρόνο και σε νεύρα.
Η αναφορά γίνεται κυρίως για όσους το διαβάσουν και δεν ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο μύλος.
Τώρα θα πληρώσεις αυτή την επιλογή σε χρόνο και σε νεύρα.
Η αναφορά γίνεται κυρίως για όσους το διαβάσουν και δεν ξέρουν πόσο σημαντικός είναι ο μύλος.